WAMP Spájz - a gasztro vásár

Helyszín: 
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. november 26. 10:00 - szombat - 2011. november 27. 18:00 - vasárnap

A kézműves gasztronómiai vásáron olyan kézművesek és kereskedők árulják gasztro termékeiket, akik nem csak a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem fontosnak tartják, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését.

A WAMP új, önálló gasztro vásárral indítja a karácsonyi szezont!
Mielőtt az ünnepi tripla WAMPokon (december 4., 11. 18.) megvennéd az összes fa alá valót, töltsd fel a spájzodat a legkülönfélébb design csemegékkel!

A WAMP Spájz "kamrapolcait" - vagyis az egyes szekciókat - stylistok rendezik be:

  1. Dunszt: lekvárok, szörpök, savanyúságok - A Dunszt szekcióban a spájz polcok klasszikusait találjuk: lekvárok, szörpök, savanyúságok, chutney-k és minden, amit üvegbe töltve tartósítunk. A szekció vezetője és egyben a hónap Spájz kedvence az Axi's Kitchen, akinél kötelezően ajánlott az édes chililekvár kóstolása.
  2. Szalonspicc: kézműves sör, borok, pálinka, koktél - Az üveges finomságoknál maradva a Szalonspicc szekció neve máris árulkodik. Itt alkoholtartalmú palackos és poharas italokkal ismerkedhetünk minden kategóriában: párlatok, kézműves borok és kis, hazai sörmanufakturák termékei biztosítják a kellemes hangulatot, a lazulást vagy éppen a megfelelő ajándékot. A szekció vezetője a Csutorás Pincészet.
  3. Állati: hal, hústermék, sajt - Minden valamire való spájzban lóg néhány szál kolbász, egy kis szalonna és sonka, de nem lenne teljes az élet néhány sajt, vagy más tejtermék nélkül sem. A mi Spájzunkban is megtalálható minden, nem is akármilyen minőségben. A szekció vezetője a város legdivatosabb Húspatikája, a Mangalica és Társai.
  4. Édes: sütemény, csokoládé - A legnépszerűbb szekció, ahol Gombóc Artúr igazán otthon érzené magát, de mindenki más is, aki nem csak a csokoládés édességeket szereti: csokoládékülönlegességek, bonbonok, trüffelek, táblás csokoládék, házi sütemények, kekszek, karamellák, és még sorolhatnánk. A szekciót Magyarország legnevesebb csokoládékészítői, a Rózsavölgyi Csokoládé vezeti.
  5. Friss: zöldség, gyümölcs, kenyér - A spájzban helye van mindennek, ami friss: zöldségek, gyümölcsök, ezekből készült frissen facsart levek, na és persze kenyerek! A szekciót a legcsodálatosabb diós-mazsolás baguette-k készítői, a Marmorstein pékség vezeti.
  6. Vegyespolc: kávé, tea, fűszer, olaj, ecet, szakácskönyv, stb. - Itt található minden, ami máshova nem fért el: fűszerek, olajok, kávé, tea és sok minden más, amitől az élet igazán édes vagy éppen tüzes lesz. Chiliválasztékunk és ehető virágaink méltán híresek, itt pedig most meg is vásárolhatók. Az itt kapható szakácskönyvekből pedig ötleteket meríthetünk a vásáron beszerzett portékák hasznosításához. A szekció vezetője a A Hónap Ajándéka, a WAMP Spájz egyik oszlopos tagja és vegyes finomságok forgalmazója.

Gasztro workshopok
mindkét napon 12.00 és 16.00 órakor - Naponta két workshopon hasznos praktikákat is megtudhatunk a WAMP Spájz árusaitól.

Szombat:
12:00: Makifood főzőshow: Sushi workshop
16:00: Keserédes bemutató: készülődés a karácsonyra otthon készített bonbonokkal
Vasárnap:
12:00 Szántó Tibor bevezetés a kakaó kultúrába, kóstolástechnika, a négy fő kakaófajta, tradicionális ünnepi csokoládék.
16:00 Kopenka: cupcake készítés és dekoráció

Regisztrálni a regisztracio@wamp.hu email címen lehet, pénteken 17.00 óráig!

Gasztroblogger rapid randi
november 27., vasárnap 15.00 órakor

A rapid randi lényege, hogy megadott idő alatt kell feltennünk kérdéseinket az asztal másik végén ülő személynek. Az asztalok túloldalán népszerű gasztrobloggerek ülnek majd, akiktől megkérdezhetünk bármit, amit az általuk képviselt szekcióról tudni akarunk: Chili&Vanilia (Vegyespolc), Fűszer és Lélek (Szalonspicc), Lila Füge (Friss), Dolce Vita (Dunszt), Édesem (Édes), Világevő (Állati).

Lila Füge szakácskönyv a WAMP Spájzon!
Tudtad, hogy Havas Dóra, művésznevén Lila Füge nemcsak blogot ír és a Wamp Spájz szervezésében vesz aktívan részt, hanem nemrégiben könyve is megjelent a Boook Kiadónál? A kötetben 75 szuper recept kapott helyet – mind egyszerűen elkészíthető finomság, ráadásul mindegyiket csodaszép fotóval illusztrálta a szerző. A Lila Füge szakácskönyv a Wamp Spájzon, illetve a karácsonyig hátralévő összes Wampon kedvezményes áron lesz kapható, ráadásul dedikáltatni is lehet majd! Részletek a Boook Kiadó Facebook-oldalán!

A kedvenc karácsonyi vásárod!
A következő hétvégén, december 4-én, már az első, bronzvasárnapi WAMPon találkozunk, a megszokottnál kétszer annyi tervezővel, design termékkel és WAMP Páhollyal a galérián, ahol meghívott tervezők pop-up showroomjai színesítik a karácsonyi kínálatot!

Karácsonyi WAMPok: december 4., 11., 18. - 10.00-18.00, Millenáris, B csarnok