Advent Győrben - Téli Fesztivál 2011.

Időpont: 
2011. november 25. 0:00 - péntek - 2011. december 31. 0:00 - szombat

Ünnepi hangulat és felejthetetlen programok várnak Győrben, az adventi időszakban. Idén az Advent Győrben – Téli Fesztivál főszereplői a gyerekek, akik az ünnepi időszak alatt ismét kiemelt figyelmet kapnak.

A Széchenyi téren egy egész Adventi Győrkőc-birodalom épül izgalmas szalmalabirintussal, karácsonyi körhintával, kisvasúttal, terepasztallal és még egy óriási mesekönyv is életre kel.

Győr főterén állítják fel a város óriási adventi koszorúját, karácsonyfáját, és Betlehemét is. A hagyományokhoz híven, Advent valamennyi vasárnapján közös gyertyagyújtásra várják a győrieket Széchenyi Térre.
A fesztivál ünnepélyes megnyitóján, november 25-én ismét felkapcsolják a város díszkivilágítását: a belváros csodálatos, ünnepi fénybe burkolózik, a forralt bor és a sült gesztenye csalogató illata lengi be az utcákat, tereket.

Az adventi hangulathoz a gazdag kulturális programkínálat is hozzájárul. A Széchenyi téri ingyenes programok mellett számos helyszínen rendeznek színvonalas koncerteket, előadásokat, hangversenyeket, gyermekeknek szóló produkciókat.

2008. december 8. 3:29 - Győri Téli Fesztivál ©Győri Téli Fesztivál
Győri Téli Fesztivál

A Csík Zenekar Presser Gáborral ad koncertet, Takács Nikolas adventi bemutatkozóján a Kodály Zoltán Általános Iskola Gyermekkórusa közreműködik, fellép Tóth Vera a Széchényi téren, Illényi Katica a klasszikus hegedűirodalom gyöngyszemeivel kápráztatja el az ünnepvárókat a Richter Teremben, Pitti Katalin koncertjének címe - „Az angyal énekel” - magáért beszél, de fellép még Demjén Ferenc, az Alma együttes, Dániel Balázs, Nagy Balázs, Rákász Gergely, Varnus Xavér, Bródy János és a 100 Tagú Cigányzenekar is.

És ha karácsony, akkor Diótörő!
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei idén is színpadra állítják E.T.A. Hoffmann meséjét, de ebben az évben a Szentpétervári Állami Balett előadásában is megcsodálhatjuk a felejthetetlen történetet. A világhírű oroszországi társulat Magyarországon elsőként Győrben mutatkozik be a Diótörővel – ahogyan még senki sem látta.

Negyedszerre rendezik meg idén az Advent Győrben – Téli Fesztiválon a Nemzetközi Betlehemes Találkozót, és a Magyarországi Boogie Woogie Estet.

A győri együttesek, társulatok is kiveszik részüket az Advent Győrben – Téli Fesztiválon programjaiból.
A Győri Nemzeti Színház művészei már a megnyitón ünnepi műsorral kedveskednek a győrieknek, a Szilveszteri Gálán pedig a legnépszerűbb produkciókat gyűjtik csokorba.
A Győri Filharmonikus Zenekar és a Vaskakas Bábszínház több előadással is bemutatkozik, míg a Győri Balett a Rózsaszínházzal lép színpadra.
A táncszínház örökbecsű sanzonjai a halhatatlan énekeseket - Maurice Chevalier, Edith Piaf, Gilbert Bècaud és Jaques Brel – idézik.
A Városi Művészeti Múzeumban adventi készülődés részesei lehetnek a legkisebbek, míg az Állatkertben és a Zichy-palotában is Mikulás, illetve Szent Miklós Napot tartanak.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is ünnepi témák köré szerveződnek a hétvégék, lesz tradicionális Paraszti Disznóvágás, aminek külön pikantériát ad a belvárosi hangulat, Szigetközi Halkülönlegességek Napja, és Ünnepi Bejgli Sütés is.

Az Advent Győrben - Téli Fesztivál 2011 programjainak sora a Szilveszteri Városi Vigasságokkal zárul: a győriek ismét együtt búcsúztathatják az óévet, és koncerttel, tűzijátékkal, utcabállal köszönthetik az Új Esztendőt.