2018. április 24. - kedd

III. Szarvasgomba fesztivál Gödöllőn

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2012. január 29. 10:00 - 16:00

Harmadik alkalommal rendezik meg a szarvasgombafesztivált Gödöllőn. A város nem régiben a “szarvasgomba fővárosa” címre is pályázott. A rendezvény célja, hogy a szervezők bebizonyítsák a szarvasgomba nem luxuscikk, hanem mindenki számára elérhető gasztronómiai különlegesség.

Magyarország még a XX. század elején is 'szarvasgomba nagyhatalomnak' számított. Ferenc József osztrák császár kedvenc levese a szarvasgombás csicsókaleves volt, de Mária Terézia királynő is szívesen használta fűszerként.

Hazánk adottságai ma is igen kedvezőek jelenleg is 160 fajt tartanak nyilván belőle, amelyből 6- 8 alkalmas az emberi fogyasztásra.

Bár a száraz nyár nem kedvezett az idei termésnek, hiszen a gumók kevésbé tudtak megnőni a téli szarvasgomba "szüretelésének" ilyenkor van szezonja. Ezért is lesz a téli szarvasgomba a vasárnapi ünnepség főszereplője.

2.Kézműves Magyar Ízek Vására - 01A Gourmand Company Szilvásváradról

Találkozhatunk szarvasgombászokkal és kutyáikkal, akik élőben mutatják be milyen is egy igazi szarvasgomba "vadászat". Ezen kívül jelen lesznek termelők és szarvasgomba termékek forgalmazói, valamint a gomba ültetvényezés kulisszatitkait is megismerhetjük. Az előadásokon szellemi, a szünetekben pedig fizikai táplálékkal várnak minket a mesterszakácsok a vásári forgatagban.

További információk itt.
Cím: Művészetek Háza - 2100 Gödöllő, Szabadság út 6.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

kóstolás

Jól teljesített Badacsony a New Yorkban.

Dublin Craft Beer Cup 2018

Rangos elismerést kapott számos hazai kisüzemi sör Írország legnagyobb kézműves sör fesztiválján.

plakát

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján.