2018. szeptember 20. - csütörtök

Legtávolabb a haláltól

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Toldi mozi
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2012. március 5. 18:00

halálElina Hirvonen új regényének - Legtávolabb a haláltól - filmvetítéssel egybekötött bemutatója a Toldi mozi kistermében. A z angol felíratos "Paradicsom – Három utazás a világban" című film forgatókönyvírója Elina Hervonen. A  költői dokumentumfilm három különleges és megrendítő utazás történetét meséli el.
A fimvetítés után, 19 órától könyvbemutató beszélgetés a Toldi mozi kávézójában. A szerzővel Király Levente, a kötet szerkesztője beszélget. A beszélgetéshez szinkrontolmácsolást biztosítanak.

Elina Hirvonen: Legtávolabb a haláltól (Fordította: Huotari Olga) című regényéről:
Hirvonen optimista tud maradni, pedig a nyomorról mesél. Mi lehetne legtávolabb a haláltól? Ezt a kérdést előbb-utóbb mindenki kénytelen feltenni magának ebben a regényben, és természetesen meg is próbál válaszolni rá. A párhuzamos idősíkokban és történetekben egy, legboldogabb gyermek- és kamaszéveit Afrikában töltő férfi visszatér, hogy a régi helyen újrakezdje életét; egy tehetséges fekete lány kemény munkával ki tud ugyan szakadni a nyomorúságból, de az igazságtalanság ellen hiába küzd; lenyűgözően szép, gyermekkori barátnője pedig már egészen fiatalon a prostitúció poklának legsötétebb bugyraiba kerül, ahonnan nincs visszatérés. Véglényként tengődő utcagyerekek, nyomorgó falusiak, vaktában lövöldöző fegyveresek és korrupt egykori gyarmatosítók között próbálják megtalálni másokban a szeretetet és a jóságot, ha már a világban lehetetlen.
Az elesettek iránti részvét, a tehetetlenség fájdalma és az egyéni felelősségvállaláson alapuló, személyes hit teszik megindító, humanista könyvvé Hirvonen regényét.

Részlet a regényből: http://hir.lira.hu/dm/kep/hreszlet.pdf

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Már negyedik napja teltházas vetítésekkel dübörög a 15. Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál.

fotó Gordon Eszter

A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café a pesti belváros művészeti központja: hat évvel ezelőtt, 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg.