2018. november 15. - csütörtök

Legtávolabb a haláltól

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Toldi mozi
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2012. március 5. 18:00

halálElina Hirvonen új regényének - Legtávolabb a haláltól - filmvetítéssel egybekötött bemutatója a Toldi mozi kistermében. A z angol felíratos "Paradicsom – Három utazás a világban" című film forgatókönyvírója Elina Hervonen. A  költői dokumentumfilm három különleges és megrendítő utazás történetét meséli el.
A fimvetítés után, 19 órától könyvbemutató beszélgetés a Toldi mozi kávézójában. A szerzővel Király Levente, a kötet szerkesztője beszélget. A beszélgetéshez szinkrontolmácsolást biztosítanak.

Elina Hirvonen: Legtávolabb a haláltól (Fordította: Huotari Olga) című regényéről:
Hirvonen optimista tud maradni, pedig a nyomorról mesél. Mi lehetne legtávolabb a haláltól? Ezt a kérdést előbb-utóbb mindenki kénytelen feltenni magának ebben a regényben, és természetesen meg is próbál válaszolni rá. A párhuzamos idősíkokban és történetekben egy, legboldogabb gyermek- és kamaszéveit Afrikában töltő férfi visszatér, hogy a régi helyen újrakezdje életét; egy tehetséges fekete lány kemény munkával ki tud ugyan szakadni a nyomorúságból, de az igazságtalanság ellen hiába küzd; lenyűgözően szép, gyermekkori barátnője pedig már egészen fiatalon a prostitúció poklának legsötétebb bugyraiba kerül, ahonnan nincs visszatérés. Véglényként tengődő utcagyerekek, nyomorgó falusiak, vaktában lövöldöző fegyveresek és korrupt egykori gyarmatosítók között próbálják megtalálni másokban a szeretetet és a jóságot, ha már a világban lehetetlen.
Az elesettek iránti részvét, a tehetetlenség fájdalma és az egyéni felelősségvállaláson alapuló, személyes hit teszik megindító, humanista könyvvé Hirvonen regényét.

Részlet a regényből: http://hir.lira.hu/dm/kep/hreszlet.pdf

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.