2018. augusztus 19. - vasárnap

Keleti szél

Kinyomtatom...
Helyszín: 
MUSEION No. 1 Galéria
Időpont: 
Repeats mindennap (Szombat) április 18 2009-ig . 2009. március 26

Geszler Mária Garzuly, aki több japán művészeti versenyen is nyert díjat most Budapesten a Magyarország - Japán Jubileumi Év 2009 év alkalmából állítja ki porcelán szobrait.

„A japán kultúra 1996-ban az IAC (Nemzetközi Kerámia Akadémia) kongresszusa keretében, Nagoya-Sagában ütött szíven. És nemcsak a kerámia érdekel, hanem a japán történelem, költészet, írás és a textíliák, kimonók dekorativitása is. A zene, fuvolák hangja, tánc és a régi épületek. Valami túlfinomultságot fedeztem fel, ami közel áll érdeklődésemhez, mint Marcel Proust regényeiben, úgy merültem el a Genji mesék és Lady Murasaki Shikibu naplójának olvasásába, szeretném a jó értelemben vett „dekadencia” szót használni.
Mikor a sok kis gyönyörű cserép, porcelán edénnyel borított táblához ülnek étkezni, olyan, mint az éhezés esztétikája, és mikor a T-alakú egyszerű szabású kimonókat felveszik, festett vásznaikban és selymeikben élő festménnyé válnak.” - Geszler Mária Garzuly

Megnyitó: 2009. március 26. 18:00
A kiállítás megnyitóján két japán hölgy: Ms Hatsujo Nakayama és Ms Kazuko Sako mutatja be a kimonóba öltözés szertartását és viselésének módját.

Megtekinthető: 2009. március 26-tól április 18-ig,
keddtől péntekig 12-től 18 óráig, szombaton 11-től 14 óráig

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Benczúr Emese kiállítása a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban.

plakát

Feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás.

Vogue Italia

A Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszak végzősének diplomamunkája a Vogue Talents-ben.