Bóbita Családi Filmfesztivál

Helyszín: 
Időpont: 
2012. november 23. 0:00 - péntek - 2012. november 25. 0:00 - vasárnap

Felejthetetlen mozis időutazásban lehet részük mindazoknak a gyerekes családoknak, akik november harmadik hétvégéjén immáron második alkalommal látogatnak el a Cinema City Arénába.

A Bóbita Családi Filmfesztivál keretében 2012 és az elmúlt évek legsikeresebb 3D animációs és élőszereplős családi alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséiket, mesefiguráikat is megmutathatják gyermekeiknek a széles vásznon, felidézve a hajdani filmszínházak varázslatos hangulatát. Így a magyar animációs filmgyártás hős- és aranykorának szereplői: Vuk, az eszes kis róka, Mézga Aladár és MZ/X , Frakk, Lukrécia és Szerénke, a kényes macska hölgyek, Pom-Pom és Picur ugyanúgy megelevenednek a mai óvodások, kisiskolások számára, mint a jelen külföldi szupersztárjai, a Rió színes forgata, Gru minyonjai, a L’ecsó vagy a Jégkorszak (3D) sejpítő Sid-je, Wall-E a szerelmes kisrobot, Merida, a bátor (3D), Csingiling (3D), A csodálatos pókember, Némó (3D) és még nagyon sokan mások.

2011. november 13. 11:05 - Bóbita Családi Filmfesztivál ©Bóbita Családi Filmfesztivál

Ezen a hétvégén nemcsak a családok ünnepelnek, hanem a Bóbita magazin is. A családok, s főleg a programszervező anyukák körében rendkívül népszerű magazin 2012. november harmadik hétvégéjén ünnepli első születésnapját. A szülinapi „zsúrnak” szintén a fesztivál ad helyet.

A szervezők reményei szerint sok kisgyermek életében ez a fesztivál teremti meg a lehetőséget az első mozilátogatás élményére – kifejezetten mama-bababarát, azaz félhomályban, csökkentett hangerő melletti vetítésekre is sor kerül délelőttönként.

Kicsik és nagyok tehát együtt követhetik végig a filmvilág fejlődését, miközben a mozi előterében számtalan kísérőprogramon – koncerten, bábelőadáson, kreatív foglalkozáson – vehetnek részt. Fellép többek között az Alma együttes, az Apacuka, a Mintapinty zenekar. A tavalyi évhez hasonlóan a mesesarokban ismert művészek, közéleti személyiségek olvasnak mesét a gyerekeknek.

A fesztivál mindenki számára elérhetővé tételét segítik a kedvező jegyárak: a 2D-s vetítésekért 650 Ft-os és a 3D-s vetítésekért 850 Ft-os egyéni jegyárat kell fizetni. A Cinema City Aréna mozipénztár szintjén ingyenesen látogatható programok, koncertek, előadások, vetélkedők várják a látogatókat.

Hirdetés