III. AEGON-KEDD Országos Rajzfilmünnep

Időpont: 
2013. május 12. 0:00 - vasárnap

A KEDD, Magyarország vezető kreatív animációs műhelye az AEGON Magyarország Zrt. támogatásával harmadszor rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2013. május 12-én. 


A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén.
A programsorozathoz az idén 37 város csatlakozott, közel 70 helyszínnel.
A fővárosban a következő helyszíneken találhatnak a családok kedvükre való meséket és filmeket: Gozsdu Udvar, Örökmozgó Filmmúzeum, Tabán mozi, Átrium Film-Színház, MiMozink Lurdy ház, MiMozink Óbuda és KEDDshop.
A legtöbb helyszínen most is számtalan program várja az érdeklődőket: sétahajózás, kézműves foglalkozás, kirakodóvásár, játszóház, vetélkedő és sok-sok más, vidám élmény lehetősége!
Az országos vetítéseken az elmúlt több mint fél évszázad máig rendkívül népszerű magyar rajzfilmjeiből választhatnak az érdeklődők, mint pl. a János vitéz, a Fehérlófia, a Hófehér, a Macskafogó, a Ludas Matyi és a Vuk, de találkozhatnak az előző évek Rajzfilmünnepeinek nagy sikerével, a Bogyó és Babóca – 13 új mese című alkotással (R: M. Tóth Géza) is. Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben a tavaly sokak által hiányolt Kecskemétfilm meséit is vetíthetjük. A helyszínek így választhatják kínálatunkból a Magyar Népmesék-et, a Mesék Mátyás királyról-t, A világlátott egérké-t vagy a Leo és Fred-et. Az idén először van lehetőségük a japán Walt Disneyként emlegetett rajzfilm-varázsló, Miyazaki Hayao meséinek vetítésére is.

2013. március 28. 15:57 - KEDD ©KEDD


Az idén 11 éves KEDD Animációs Stúdió alapítója és vezetője M. Tóth Géza, Balázs
Béla-díjas animációs filmrendező, egyetemi tanár, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Látványtervező Osztályának vezetője. Ő jegyzi például a Patkányfogó, az Ikarosz, az Ergo, a Mama c. rövidfilmeket és a Maestro című animációs filmet, mely világszerte ismertté tette a nevét.
Ugyancsak M. Tóth Géza volt a producere és társrendezője a KEDD Animációs Stúdióban gyártott népszerű mesefilm-sorozatnak, a Bogyó és Babócának. A sorozat a valaha készült egyik legsikeresebb magyar rajzfilmszéria.
Rajzfilmünneppel a KEDD értékes programot nyújt az óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek és családjuknak – a moziba járás kultúráját éltetve a legkisebbek körében is.
www.rajzfilmunnep.hu

A KEDD Stúdió sajtóanyagából

Hirdetés