2018. november 17. - szombat

A Szabadság tér múltja

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. június 15. 11:00 - 2013. június 16. 16:00

Szabadság, Tér, Maraton. Akik most hétvégén a BUPAP (Budapesti Aszfaltprojekt) csapatával tartanak, három különböző tematikájú sétán keresztül ismerkedhetnek meg a Szabadság tér szövevényes múltjával. Szombat délelőtt Szoborpalimpszeszt - Trianon a Belvárosban címmel a Szabadság tér mára láthatatlanná vált történelmi múltját mutatja be a résztvevőknek dr. Zeidler Miklós.

A történész azokról a szobrokról mesél, amelyeket a két világháború között állítottak a téren Trianon emlékezetére. Hol állt a Magyar fájdalom szobra? Mi maradt a téren a Magyar feltámadás szobrából? Hol töltötte Harry Hill Bandholtz emlékműve az államszocializmus időszakát?

A Nyilván tartanak - Belváros című séta vasárnap délután a Belváros titkosszolgálati funkcióit betöltő épületeit térképezi fel. A sétát Tabajdi Gábor történész vezeti, akinek nemrégiben jelent meg kötete A III/III. krónikája címmel a Jaffa Kiadó gondozásában - csupa belső információ elsőkézből az államszocializmus időszakáról és az állambiztonság biztonság működéséről.

Szombat délután egy ingyenes, angol nyelvű sétával is kedveskednek a szervezők a Szabadság téren, ide a külföldi barátok, családtagok, vendégek regisztrációját várják!

Időpontok:
Trianon a Belvárosban - 2013. június 15. 11 óra
Liberty with Barriers - 2013. június 15. 15 óra
Nyilván tartanak - Belváros - 2013. június 16. 15 óra

A BUPAP-sétáin való részvételhez regisztráció szükséges, a pontos találkozási helyet a regisztráció után küldjük el.

Jelentkezés: www.bupap.hu

Sajtóközlemény

 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A héten Magyarországra érkezik Nick Szabo kriptográfus, a bitcoin szellemi atyja, a digitális szerződések koncepciójának kidolgozója.

plakát

Egyedülálló angol nyelvi klub jött létre.

A tarokk pakli lapjai

„Itt van az ősz, itt van újra”, sőt, lassan már a tél is a nyakunkon van, cseppeget [sic] az eső ezért több CSEPPEK.hu-t olvasunk, korábban sötétedik, az időjárás hidegebbre fordul, az ember pedig több időt kénytelen tölteni a benti szobában mint a kinti térben. Persze nem kell megijedni, ennek a helyzetnek is meglehet az előnye. Mivel foglaljuk el magunkat ilyen napokon? Segítünk! A megoldás: kártyázással! Hiszen a kártyázás annyi minden egyszerre: szórakozás, személyiség és memória fejlesztés, közösségi program, szenvedély, kikapcsolódás és mindenekfelett kultúránk része. Manapság a régi játékokat vagy felváltotta a nagy póker (talán még a blackjack) őrület, vagy pedig inkább társasok felé kacsingatnak az emberek. Mi ezek helyett most egy pár híresebb, tipikusan magyar kártyajátékhoz hozzuk meg kedves olvasóink kedvét.