A Szabadság tér múltja

Időpont: 
2013. június 15. 11:00 - szombat - 2013. június 16. 16:00 - vasárnap

Szabadság, Tér, Maraton. Akik most hétvégén a BUPAP (Budapesti Aszfaltprojekt) csapatával tartanak, három különböző tematikájú sétán keresztül ismerkedhetnek meg a Szabadság tér szövevényes múltjával. Szombat délelőtt Szoborpalimpszeszt - Trianon a Belvárosban címmel a Szabadság tér mára láthatatlanná vált történelmi múltját mutatja be a résztvevőknek dr. Zeidler Miklós.

A történész azokról a szobrokról mesél, amelyeket a két világháború között állítottak a téren Trianon emlékezetére. Hol állt a Magyar fájdalom szobra? Mi maradt a téren a Magyar feltámadás szobrából? Hol töltötte Harry Hill Bandholtz emlékműve az államszocializmus időszakát?

A Nyilván tartanak - Belváros című séta vasárnap délután a Belváros titkosszolgálati funkcióit betöltő épületeit térképezi fel. A sétát Tabajdi Gábor történész vezeti, akinek nemrégiben jelent meg kötete A III/III. krónikája címmel a Jaffa Kiadó gondozásában - csupa belső információ elsőkézből az államszocializmus időszakáról és az állambiztonság biztonság működéséről.

Szombat délután egy ingyenes, angol nyelvű sétával is kedveskednek a szervezők a Szabadság téren, ide a külföldi barátok, családtagok, vendégek regisztrációját várják!

Időpontok:
Trianon a Belvárosban - 2013. június 15. 11 óra
Liberty with Barriers - 2013. június 15. 15 óra
Nyilván tartanak - Belváros - 2013. június 16. 15 óra

A BUPAP-sétáin való részvételhez regisztráció szükséges, a pontos találkozási helyet a regisztráció után küldjük el.

Jelentkezés: www.bupap.hu

Sajtóközlemény

 

Hirdetés