Hétvégén Ismét Kulturális Örökség Napjai

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2014. szeptember 20. 0:00 - szombat - 2014. szeptember 21. 0:00 - vasárnap

Az idei évben szeptember 20-21-én szervezik meg a Kulturális Örökség Napjait. Központi téma a historizmus kora, az I. világháborúhoz és a holokauszthoz kapcsolódó épületek.

Az ezévi központi témát Ybl Miklós születésének 200. évfordulója, valamint a szintén jubiláló Feszl Frigyes és Fellner Sándor munkássága emelte a figyelem középpontjába. Hazánk építészetének egyik jellemző stílusa a historizmus, a korszakban épült közigazgatási, igazságügyi, múzeumi épületek, a város- és megyeházák, az oktatási épületek ma is meghatározzák egy-egy település arculatát. Az Ybl által tervezett épületek mellett számos kortársa alkotását használjuk mind a mai napig.

Idén ünnepeljük Kozma Lajos és Jánszky Béla építészek születésének évfordulóját is. Életművük bemutatása sok új ismerettel gazdagíthatja városainak értékeiról alkotott képünket.

Az I. világháború kitörésének 100. és a holokauszt 70. évfordulójáról való megemlékezés, a tragikus eseményekhez kapcsolódó épületek, építmények, emlékművek ismertté tétele erősítik a történelmünkhöz és épített örökségünkhöz való szorosabb kötődést.

A Magyar Építészet Évében se feledkezzünk meg hazánk építészeti értékeinek sokszínűségéről. Fedezzünk fel minden értékes épületet, amely megnyitja kapuit, válogassunk a hozzájuk kapcsolódó programokból, sétákból!

www.oroksegnapok.hu

Hirdetés