Octopus Tarot a Kiscelli Múzeumban

Helyszín: 
Időpont: 
2015. szeptember 5. 13:00 - szombat - 2015. szeptember 6. 18:30 - vasárnap

Az Élőkép Színház személyes interaktív önismereti előadása.

A 2003 óta a Sziget Fesztiválon minden évben felépülő Octopus Tarot Labirintus, mely számos további fesztiválon Győrben, Budapesten, Újvidéken és Lille-ben is vendégszerepelt már, kivételes előadásformát követ, melyben a mondanivaló nagy mértékben egyénre szabott: interaktív kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba vagy ha úgy tetszik filozofikus szerepjátékba hívja a nézőt.

A díszlet egy nyolcszögletű, háromdimenziós labirintus zsákutcák nélkül, melyből meg kell találni a kivezető utat. A labirintus a beavatás és az újjászületés misztériumának útja. Nem csak a tekervények formája teszi az utat labirintussá, hanem főként a megtett út miatt bennünk megszülető mentális változás. Ebben a labirintusban a labirintus és a tarot (ejtsd „taró”) misztériuma, mint az életút és annak stációi összefonódnak. Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a labirintusban tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban. Ha a látogató elindul a labirintusban önmagát megkeresni és megismerni, útján a tekervények mentén kis terekben rájuk váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk. Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében.

Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is. Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében.

Az Octopus Tarot Labirintus „meghívás az önmagunkkal való találkozásra, önismereti igényeink kielégítésére és vállalására – méghozzá egyénileg, ki-ki a maga útját bejárva. Egy felelősségteljes utazás, mely a Tarot egyes archetípusait megszemélyesítő labirintuslakókkal folytatott interaktív találkozások hatására mély lenyomatot hagy, és egyre mélyebbre és mélyebbre hatol a játék előrehaladtával. Egy valós tapasztalat, mely lecsupaszít és megváltoztat, átalakítja azt, aki belép...” (Daniele Rizzo)

Művészeti és projektvezető, rendező: Bérczi Zsófia
Labirintusterv, jelmez, kártyaterv: Bérczi Zsófia
Szerkezetterv: Terebessy Tóbiás
Az előadás
• helyszíne: Kiscelli Múzeum udvara, 1037 Budapest, Kiscelli u. 108.
• időpontja: 2015. szeptember 5-6. 13.00 – 18.30, belépés egyesével 13.00-17.00 között
• hossza: egyéntől függő
• nyelve: magyar, angol
• jegyár: a bent töltött idő szerint megkezdett fél óránként 1000 Ft

Az előadásra a regisztráció kötelező! A regisztráció érvényes helyfoglalás, a jegyár a helyszínen fizetendő. A labirintusban a látogatókkal egyénileg foglalkozunk, így a részvételi díj ennek megfelelően fél óránként 1000 Ft. Kérjük, hogy számoljon azzal, hogy érkezéskor előre elkérjük a zárásig tartó időszak árát, melyből a látogatás végén időarányosan visszafizetjük a fennmaradó összeget. Amennyiben augusztus 31-ig regisztrál, úgy az első fél óra ingyenes. Az előadás eső esetén a Kiscelli Romtemplom kriptájában lesz megtartva!
Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Hirdetés