2018. június 23. - szombat

Díjnyertes filmek a BIDF pénteki kínálatban

Kinyomtatom...
Időpont: 
2015. szeptember 25. 11:00 - 23:00
BIDF plakát

A Valami jobbra várva + Toto és nővérei az Urániában.

A miskolci Cinefesten méltán győzött, Hanna Polak filmje, a Valami jobbra várva amely tökéletesen megmutatja, mennyire kicsi a különbség játék- és dokumentumfilm között. A moszkvai Szvalka, szeméttelepén elmesélt történet főszereplője Yula, akit anyja egyedül nevel, és akit a kamera 14 éven át követ. A lány a legnagyobb mélyszegénységben sem adja fel. A forgatás 2000-ben kezdődött, amikor a főszereplő 10 éves volt. A film producere Pyotr Polak.

Először látható itthon a Toto és nővérei című film, mely a világ nagy fesztiváljain már bezsebelte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat. A két kamasz lányról és tíz éves kisöccsükről, Totoról szóló film megrázó alkotás.  Anyjuk börtönbüntetését tölti, lakásukat pedig ellepik a gyámságukkal megbízott nagybátyjuk súlyos heroinista barátai. A kitörésre egyetlen esélyük van: egymásra támaszkodva kis-felnôttként hátat fordítani mindannak, ami eddig a világukat jelentette.

A fesztiválon egyedi módon a film fiatal főszereplője Toto lesz jelen, hogy megismerkedjen magyar közönséggel.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.