Soma 50 az A38 hajón

Helyszín: 
Jegyár: 
1.900 Ft (elővételben), 2.400 Ft
Időpont: 
2016. május 20. 19:00 - péntek

Soma Mamagésa május 20-án ünnepli fél évszázados születésnapját a Dunán az A38 hajón.

A különlegesnek ígérkező bulit 19 órakor a Kampec Dolores zenekar indítja, ráadásul ők is egyfajta születésnapot tartanak, ugyanis 25 évvel ezelőtti slágereikből fognak koncertezni.  Soma erről úgy nyilatkozott, hogy” bohó underground 20-as éveim egyik csapata volt, úgyhogy egy kicsit visszavarázsoljuk a régi Tilos az A-s, FMK-s hangulatot, aminek különösen örülök, életem egyik feledhetetlen időszaka. Biztos eljön egy csomó régi arc, és egy kicsit időutazás lesz az egész!”

Ezután kezdődik 20:30-tól Soma bulija jelenlegi zenekarával, de természetesen nem csak az elmúlt egy év VANAVAN számai fognak megszólalni. Soma kronológiai sorrendbe rakja élete fontosabb dalait, útjelzőit, lesz egy kis vetítés és vendégművészek is. 5 korszak, 5 stílus, 5 zenei blokk, egy szünettel 22:30-ig tart az „életmű-show-r.” Többek között fellép Wahorn András, aki Soma legrégebbi, legjobb férfi barátja (29 éve), és művészi pályája egyik meghatározó inspirálója. Fellép egy másik barát is, Daniela Hernandez Faith mexicoi-magyar táncosnő, plusz Soma 2 kemény rock zenész öccse is, Somogyi Tamást és Zámbó Norbert, akiknek a saját számait énekli a Slipcknot Tribute (Slipchaos) zenekarral együtt. Szabó Viktória táncosnő is színesíti a műsort. A jazz-es blokkban is lesz meglepetés vendég.

A régi jazz-es hangzáshoz képest Soma egyébként is elment a rockosabb hangzás fele. Negyed évszázad után (csak hogy még egyszer visszajöjjön a 25-ös szám, mintegy 50-re kerekítve ki magát) Soma zeneszerzője nem a férje (Lőrincz György), hanem egy 24 éves fiatalember: Schlosser András. Mellettük még két kiváló zenész van: Banai Szilárd dobos, és Ujvári Flóra bőgős, basszusgitáros. A zenei hangzást meghatározza, hogy Lőrincz György elektromos szaxofonon és groove boxon is játszik.
Az összes szöveget Soma írta, és magyar, angol, halandzsa nyelven énekli.
A zenei stílus igen egyedi, de alapvetően jellemzőek rá a fülbemászó dallamok.  Sokféle elem jelenik meg a repertoárjukban: a jazz, az etno, a pop, a punk, az avantgarde, de egyre inkább a rock és a punk stílusjegyeit hallhatjuk. Alapvetően mindegyikre jellemző a melodikusság, játékosság, és jó néhány dalban az elemeltség, ami néhány számban pszichedelikus hangzás ad. Bátran mondható, hogy Soma hangja ős-erőként tör fel, különösen a keményebb, rock-osabb hangzású számokban, ami egy új szín a palettáján.

A koncert végén pedig lesz egy meglepetés. Soma a közösségi oldalain megkért minden koncertre érkezőt, hogy hozzon magával egy szelet csokit, vagy sütit, vagy egy szál virágot (vadvirág, orgona, bármi), vagy legalább egy papírdarabra írt jó kívánságot, és a koncert végén nem őt ajándékozzák meg vele, hanem egymást, mégpedig egy általa vezetett nagyon jópofa és szórakoztató, izgalmas-kellemes játék keretén belül. Igazi ünnepli hangulat lesz!
A designban, illetve az egész estet összerakásában, felvételek, látvány, show elemek, stb... Bakos Norbert segít. A stylist Juhász Vince.

VANAVAN
Izgalmas, egyedi zenei hangzás jellemzi Soma Mamagésa legújabb zenei formációját, amivel az Everness fesztiválon debütáltak. ( 2015. Júniusában.) A dallamokat és a szövegeket Spitzer Gyöngyi Soma írja, a zenéket egy 24 éves fiatalember, Schlosser András. A hangszerelő (plusz szaxofonos) Lőrincz György. A dalszövegeket magyarul, angolul és halandzsa nyelven Soma írja.

Mellettük még két kiváló zenész van: Banai Szilárd dobos, és Ujvári Flóra bőgős, basszusgitáros. A zenei hangzást meghatározza, hogy Lőrincz György elektromos szaxofonon és groove boxon is játszik.
A zenei stílus igen egyedi, de alapvetően jellemzőek rá a fülbemászó dallamok. Sokféle elem jelenik meg a repertoárjukban: a jazz, az etno, a pop, a punk, az avantgarde , de egyre inkább a rock és a punk stílusjegyeit hallhatjuk. Alapvetően mindegyikre jellemző a melodikusság, játékosság, és jó néhány dalban az elemeltség, ami néhány számban pszichedelikus hangzás ad. Bátran mondható, hogy Soma hangja ős-erőként tör fel, különösen a keményebb, rock-osabb hangzású számokban, ami egy új szín a palettáján.
A koncert nagyon tudatos ívben van felépítve, tele dinamikus (néha erős) váltásokkal. Soma többféle karaktert jelenít meg a színpadon, nem csak zenei stílusában, de az előadásban és az énekhangban is.
Soma úgy fogalmazta meg zenéjük célját, hogy számára a legfontosabb, hogy felszabadítsa, lelazítsa, feltöltse az embereket. Akkor örül, ha az emberek nagyobb önbizalommal, fülig érő szájjal mennek el a koncert végén. Szeretné, ha zenéjük megérintené a mindenkiben ott rejlő játékos-teremtő-kreatív-örök gyereket. Szövegeit átitatja a spirituális gondolkodás - mindez közérthető módon - és a játékosság.

Hirdetés