Boban & Marko Markovics Orkestar

Időpont: 
2009. október 4. 19:30 - vasárnap

1999. októberében a Fonó Budai Zeneház szülinapi buliján adta, az akkor még elsősorban a Kusturica filmzenészeiként ismert zenekar első magyarországi koncertjét - fergeteges sikerrel. A koncertet megívások sokasága követte, melynek köszönve talán nem is találni olyan várost Magyarországon, ahol ne játszottak volna legalább egyszer az elmúlt 10 évben.

Bobanék nemcsak a színpadon, hanem a stúdióban is aktívan dolgoztak. 2000-2003 között 3 CD, elsősorban a magyar közönségnek szóló album jelent meg. Ezek után pedig már egész Európát is magukénak érezték, köszönve ezt a német Piranha kiadónak is, amely további 4 albumot jelentet meg, így Bobanék zenéje Lisszabontól Varsóig népszerű lett.

Időközben Boban Markovicsot a gúcsai fúvósfesztivál koronázatlan királyává avatták, többé már nem kellett versenyeznie a Balkán legnagyobb fúvósfesztiválján, hanem mint a trombita nagykövete, ő is élvezheti a 4 napos mulatozást.

A zenekar fejlődése szempontjából meghatározó pillanat volt, amikor Boban fia, Marko felnőtt, s mára a zenekar meghatározó szólistája és a Balkán – valószínűleg - legjobb trombitásává vált!

10 év alatt a zenekar hangzásvilága is rengeteget változott, a balkáni népzenétől ők is elkalandoztak, eljutottak a világzenéig. Ezen az estén egy zenei utazáson vehetünk részt, az első részben Boban, a másodikban Marko vezetése alatt, bejárva újra azt az utat, amit az elmúlt 10 évben végigjártak.

És, hogy minek köszönhetik sikereiket?
Herald Times szerint: "Van zene, ami a fejnek szól, van ami a lábnak, és van ami a szívnek. Boban és Marko Markovics zenekara olyan zenét játszik, ami az egész testnek szól"

Egy-két adat a számok tükrében:

  • 10 év alatt több, mint 300 magyarországi fellépésük volt
  • Fesztiválok meghatározó fellépői voltak: Sziget /Világzenei Nagyszínpad/, Volt Fesztivál, Művészetek Völgye, Szegedi Szabadtéri Játékok, Hegyalja Fesztivál,
  • A Művészetek Palotájában eddig 4 alkalommal adtak teltházas koncertet
  • Magyarországon több mint 20 000 CD fogyott el az együttes anyagaiból
  • Együtt dolgoztak/dolgoznak: Lajkó Félix, Palya Bea, Rúzsa Magdi

Hirdetés