VIII. Egészség Hídja

Időpont: 
2009. október 4. 20:00 - vasárnap

2009. október 4-én este 20.00 órától nyolcadik alkalommal rózsaszín megvilágításba borul újra a magyar főváros egyik legszebb hídja: a Lánchíd. A kivilágított hídon ezrek sétálnak át azzal a céllal, hogy a rendezvény során és a média segítségével felhívják a magyar közvélemény figyelmét arra, hogy a behívott nők menjenek el az ANTSZ mellrák szűrésére, mert az idejében felismert mellrák gyógyítható.

A mellrák ellen küzdő Egészség Hídja Összefogás Egyesület a hagyományos Lánchídi séta mellett 2009-ben új termékekkel és új kezdeményezésekkel is felhívja a hölgyek figyelmét a szűrés és az egészséges életmód fontosságára. „Egészség Hídja PartnerLánc” néven új, az Összefogást támogató cégeken belül indul egy, az egészségtudatosságot növelő kampány, ami idén e cégek mintegy százezer munkatársát éri el több lépcsőben az Összefogás üzeneteivel. A PartnerLánc keretében a GE legjobb gyakorlatát ebben az évben 16 partnercég veszi át, dr. Sólyom László köztársasági elnök és neje, Sólyom Erzsébet fővédnökségével.

Az Energizer és a Wilkinson vállalatok hölgyek számára forgalmazott termékeinek bevételéből támogatják az Összefogást. A Sofitel, a Spar Csoport, a Pfizer és a Magyar Vöröskereszt is különleges programokkal csatlakozott az idei kezdeményezéshez.

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, amelynek már hagyományos jelképe hazánkban a minden évben megrendezésre kerülő Lánchídi séta és Rózsaszín Egészségnap. Idén október 4-én (vasárnap) a Roosevelt téren, a Lánchíd pesti hídfőjénél a Magyar Tudományos Akadémia előtt délután 16.00 órától egészségügyi és szórakoztató programok várják a családokat és az érdeklődőket. Az MTA Székházában délután tudományos szimpózium kerül megrendezésre a Pfizer, a szimpózium fő támogatója és egyben az egyesület egyik meghatározó szereplője segítségével. Este pedig a – GE Healthcare jóvoltából – rózsaszínre világított Lánchídon vonul át a több ezer résztvevő.

Hazánkban a 45-65 év közötti nőket kétévente hívja az ÁNTSZ lakóhelyük szerint illetékes mammográfiás szűrővizsgálatra. Jelenleg a leginkább veszélyeztetett korosztályhoz tartozó nők mindössze 38%-a tesz e felhívásnak eleget, ezért az Egyesület évről-évre újabb programokkal igyekszik ösztönözni a részvételi kedvet. „– Reméljük, hogy ezekkel a kezdeményezésekkel minél több hölgyhöz jut el üzenetünk, hogy törődjön az egészségével, hogy ne feledkezzen meg a szűrésről, mert az időben felismert mellrák több mint 90 százalékos hatékonysággal gyógyítható. Az egészség rajtunk múlik!” – mondja Körtvélyes Éva, az egyesület elnöke.

„– A GE szerint az egészséges életmód és a betegségek korai felismerése a fenntartható költségű egészségügy két legfontosabb pillére az egész világon. Nagyon örülünk, hogy a GE az egyetlen cégként, amely 2002‐es indulása óta folyamatosan támogatja anyagilag és kapcsolataival a magyarországi Összefogást, idén megoszthatta céges legjobb gyakorlatát a többi partner vállalattal. Ez remekül kiegészítheti az országos kampányt.” – nyilatkozta Szabó Eszter, a GE regionális Corporate kommunikációs és Public Affairs igazgatója.

„– Fontosnak tartjuk, hogy ez a majdnem minden tizedik nőt (és ne feledjük!) rajtuk keresztül minden tizedik családot is érintő betegség illetve annak megelőzése, szűrése kellő hangot kapjon a válsággal sújtott időszakban is.” – emlékeztetett Rékassy Balázs a Pfizer közkapcsolatokért felelős igazgatója.

Az „Egészséghíd PartnerLánc” egészségtudatossági kampány célja, hogy a vállalatok munkavállalóit bevonják a felvilágosító munkába. A programhoz – mely a GE sikeresen megvalósult belső akciója alapján jött létre –, már az első megkeresésre százezer munkavállalóval csatlakoztak a következő vállalatok: Janssen-Cilag Kft., Magyar Posta, Magyar Telekom Csoport, Skála Group Kft., SPAR Csoport Magyarország Kft., Evidence Hungary - Zoknitex Kft., Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. és Magyar Lapkiadók Egyesülete, Szerencsejáték Zrt, Pfizer, Provident, Siemens, Sofitel Budapest Chain Bridge, ERSTE Bank is. Az akció fővédnöke: Dr. Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke és neje: Sólyom Erzsébet asszony.

„Az Egészséghíd PartnerLánc kampány különösen jelentős abból a szempontból, hogy gazdaságunk fontos szereplői és munkatársaik felvállalják a mellrák elleni küzdelem ügyét, és összefognak az egészségesebb magyar társadalom érdekében."- emelte ki a kezdeményezésről dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Idén az Energizer az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet támogatja, ezáltal a helyes önvizsgálatról szóló tájékoztatásban, a mellrák elleni küzdelemben vállal szerepet. Törekvésük, hogy minél kevesebb nő legyen érintett a betegségben, ezért kapcsolódtak az Összefogás Egyesület kommunikációs munkájába. 2009. szeptemberében és októberében az Energizer minden rózsaszín termékének bevételéből támogatja az Összefogást, és a mellrák elleni felvilágosító munkát.

Az elmúlt év sikere után a jól hordható, csinos, divatos Összefogás Pólót, négy gondosan kiválasztott színben – fehér, szürke, magenta, fekete - és öt méretben idén a Skála Group Kft. áruházaiban találják meg országszerte a vásárlók 3.400 Ft-os áron.

Az ötcsillagos Sofitel Budapest Chain Bridge a Lánchíd szomszédságában borul egy hónapra rózsaszínbe a rendezvény apropóján. A szálloda így kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy a rendszeres szűrés következtében idejében felismert mellrák gyógyítható.

Hirdetés