Aliz! - különös történet két felvonásban

Bemutató február 22-én a Budaörsi Latinovits Színházban.

Lewis Carroll Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című művei alapján, Varró Zsuzsa és Varró Dániel fordításának felhasználásával írta: Pallai Mara és Tengely Gábor

Te is szoktál álmodni? Na és álmodtál már furcsa dolgokról? Ugye, hogy álmunkban bármi bárhogy alakulhat? Hihető lehet, ami hihetetlen, lehetséges a lehetetlen, hétköznapi a varázslatos, igaz a mese – kész Csodaország!

Aliz éppen ma nyolcéves. Szülinapi partijára egymás után érkeznek a vendégek. Mindenkit ismer, mindenki csak miatta jött. Ma végre minden csak róla szól! Vagy mégsem? A szép ruhára vigyázni kell, a vendégeknek puszi jár, és még szavalni is muszáj. Ez így nem is igazi szülinap! De várjunk csak! Hogy kerül a vendégek közé egy sietős Fehér Nyúl sportcipőben és szemüvegben? Vannak egyáltalán szemüveges nyulak? Őt követve Aliz csodálatos világban találja magát, ahol fura lények fogadják: a kissé érdes modorú Hernyó, a Kalapos és Április Bolondja, Tvidlidí és Tvidlidú, no és persze maga a birodalom ura, a Király és a félelmetes Királynő.

Lewis Carroll váratlan ötletekkel és különös, később világhírűvé vált figurákkal teli kalandos története 1865-ben jelent meg először nyomtatásban. Az angolszász humor e sajátos alkotásából merítő előadás Aliz oldalán egészen Csodaországig vezet bennünket: szinte kedvünk támad belépni és körülnézni ebben a másik világban. Ám amire mi csak vágyunk, azt Aliz véghez is viszi, pedig e meglepetésekkel teli birodalomban nemcsak vidám, hanem olykor félelmetes kalandok is várják.

Vajon mi történik, ha elfelejted a saját neved? Lehet-e ellentmondani egy igazi királynőnek? Vannak-e beszélő virágok? Telhet-e visszafelé az idő? Tud-e egy kislány egy egész tavat sírni? És mi az a körbecsukó?! De legfőképpen: vezet-e az út visszafelé? Vajon álom, vagy épp a valóság, amit élünk itt és most? Mindez kiderül az előadásból. Vagy nem. Vagy talán nem is ez a fontos.

Bemutató: 2020. február 22. szombat 18 órakor

Anya, vagyis Klári, háztartásbeli / Királynő - Spolarics Andrea, Apa, vagyis Dénes, cégvezető / Király - Ilyés Róbert

Aliz, a lányuk, épp ma 8 éves - Takács Katalin, Dalma, Aliz nővére, mindenórás - Bohoczki Sára

Gyula, Dalma vőlegénye / Fehér Nyúl - Böröndi Bence, Konrád bácsi, igazgató / Hercegnő - Bregyán Péter

Roland, HR / Hernyó / Tvidlidí - Márfi Márk e.h., Aurél, PR / Béka / Tvidlidú - Fröhlich Kristóf e.h.

Egér / Macska - Páder Petra, Pincér / Flamingó / Kalapos / Kertész - Chován Gábor

Pincérnő / Sün / Április Bolondja / Kertész - Főglein Fruzsina m.v.

Dramaturg: Pallai Mara, Zeneszerző, zenei vezető: Bercsényi Péter

Koreográfus: Fejes Kitty, Látvány: Michac Gábor

Fény: Kehi Richárd, Súgó: Barnet Mónika

A rendező munkatársa: Juhász Gabriella

Rendező: Tengely Gábor

További előadások:

február 23. vasárnap 14:00, 24. hétfő 11:00 és 15:00

március 5. csütörtök 11:00 és 15:00, 9. hétfő 11:00 és 15:00, 21. szombat 11:00

április 17. péntek 11:00 és 18:00