2018. november 12. - hétfő

Elválni bonyolult

Kinyomtatom...
Nem árulok petrezselymet

Mi történik ha egy elvált nő összejön ex-férjével, akinek már új felesége van? Újra összejönnek, vagy csak egy futó kaland?

Nancy Meyers forgatókönyvíró és rendező írta az elmúlt évek (Minden végzet nehéz, Holiday, Mi kell a nőnek) legsikeresebb amerikai vígjátékait. Ezúttal ismét életszagú, valós kérdéseket feszegető vígjátékot alkotott, ahol maga az élet hozza a nevettető helyzeteket.

Jane (Meryl Streep), férjétől (Alec Baldwin) már 10 éve elvált. Végre sikerül kilábalnia a válás okozta sebekből, sőt úgy tűnik végre ráveszi magát, hogy egy új kapcsolatba kezdjen, azzal az építésszel (Steve Martin), aki házának bővítését tervezi. Ekkor jön képbe Jane volt férje, aki legkisebb fiuk diplomaosztóján újra elcsábítja volt nejét. Ezután a férfi szinte visszautasíthatatlanul, folyamatosan ostromolja volt nejét, aki eleinte ellenál de végül teljesen összezavarodik, mert Alex az építész is szimpatikus neki, .Kialakul egy teljesen bonyolult szerelmi háromszög, amit Jane-nek kell kibogoznia.

Nem árulok petrezselymetNem árulok petrezselymet

Meryl Streep szokásos módon sziporkázik, Alec Baldwis hitelesen alakítja az újra szerelmes 50-es macsó férjet, ám ez a macsó kicsit mackósabb és öregebb, mint amit eddig tőle megszokhattunk. Steve Martint is meglepő nem vígjátékban látni,de kellemes meglepetés.

Tehát a történet jó, a színészek briliánsak, viszont mégsem éreztem azt az átütő humort és maradandó pillanatokat, amiket a Minden végzet nehézben, Meyers korábbi filmjében. Ennek ellenére ajánlom az Egyszerűen bonyolultat, mert rengeteget lehet rajta nevetni, van mondanivalója és érdekes témákat feszeget.

8/10 pont

Egyszerűen bonyolult (It's Complicated) - amerikai romantikus vígjáték, 121 perc, 2009
rendező, forgatókönyvíró: Nancy Meyers
szereplők: Meryl Streep (Jane), Alec Baldwin (Jake), Steve Martin (Adam)

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 4.8 (4 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

A Társulati ülésen

A világhírű Maestrót egy korszakváltást fémjelző nyilvános Társulati ülés keretében mutatta be a Pannon Filharmonikusok Pécsett, a Kodály Központ hangversenytermében 2018. október 30-án.