Arany Karantén Díj 2020

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetése ezzel a díjjal szeretné meghálálni a zenekar muzsikusainak kitartó munkáját, kreativitását a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetben.

Az Óbudai Danubia Zenekar március 13-án adta utolsó koncertjét a Zeneakadémián – már közönség nélkül, üres nézőtér előtt. Az azóta eltelt több mint két hónap során amellett, hogy régebbi koncertfelvételeit szombat esténként koncertszerűen tette elérhetővé, számtalan online, otthonról készült videóval kedveskedett a közönségnek.

A Tavaszi szél népdalból készült videót több mint másfélmillióan látták, de népszerűek voltak híres popslágerekre készített átirataik is. Mosolyra fakasztották az egészségügyben dolgozókat, online énekórákkal segítették a pedagógusokat, altatódalokkal látták el a kisgyermekes szülőket.

A zenekar minden évad végén átadja a Példakép-díjat egy muzsikusának, akit a többiek választanak meg az elismerésre. Az idei speciális évadban ehelyett az Arany Karantén Díj tulajdonosát keresik – ehhez is a közönség segítségét kérik. Május 27. és június 10. között, mindig 18 órakor sorra jelennek majd meg az ÓDZ Facebook-oldalán a zenekar művészei által otthon, saját ötlet alapján készített másfél-kétperces videók – szólóban, duóban, trióban. Akinek a videója 24 óra alatt a legtöbb szavazatot kapja, azé lesz a díj, amelynek átadását június 13-ra tervezik.