Június 26-ától előadásokra várja közönségét a Békéscsabai Jókai Színház

Murray Schisgal: Szerelem, ó!

A veszélyhelyzet megszüntetéséről és az újranyitás körülményeiről Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára tájékoztatta a színházak vezetőit. Seregi Zoltán igazgató az első előadások sorrendjét ismertette. A rendelet értelmében „zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény – a zenés, táncos rendezvények kivételével – minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható. A kulturális intézmények a közönségforgalmi területeiket megnyithatják”. A veszélyhelyzet megszüntetésével ugyanakkor június 18-ától Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzetet, járványügyi készültséget vezetett be a kormány, miszerint a rendezvények helyszínén az egészségügyi és biztonsági előírások betartására fokozott gondot kell fordítani.

Erre a zöld jelzésre már minden társulat nagyon várt, a Békéscsabai Jókai Színház is arra készült folyamatosan, hogy amint lehet, elkezdődhessenek a próbák, majd megtarthassák az előadásokat. Seregi Zoltán elmondta, hogy Krúdy Gyula A vörös postakocsi című színjátékot nem tudják pótolni, helyette Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékát ajánlják a bérleteseknek. Próbálják Wass Albert Tizenhárom almafa című játékát, valamint Koltay Gergely - Szűcs István – Kormorán rockoperáját, A Megfeszítettet. A Tizenhárom almafa bemutatója augusztus első felében, A Megfeszítetté szeptemberben lesz. Murray Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékát a nagyszínpadon már június 26-án, pénteken a Jókai-bérletesek, 27-én, szombaton a Somlay-bérletesek és 30-án, kedden a Bajor-bérletesek láthatják, az előadások 19 órakor kezdődnek. Június 29-én, hétfőn 20 órától Csikós Attila Két összeillő ember című zenés darabjára a TeÁtrumba várja közönségét a színház.

A bérletek és a korábban megváltott jegyek felhasználásáról a szervező iroda munkatársai tájékoztatják a nézőket.

Murray Schisgal: Szerelem, ó!

A Szerelem, ó! című vígjátékban három szereplő különös sorsát ismerhetik meg a nézők. Tizenöt év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek jól megy sora, nagymenő, sikeres, nős ember. Harry viszont egész idő alatt hiába kereste az élete értelmét. Ezért épp a folyóba készül vetni magát. De hogyan akarhat valaki meghalni anélkül, hogy megismerte volna a szerelmet? Milt szerint a szerelemért érdemes élni. A gazdag, ám fösvény üzletember ebben a pillanatban ráébred a megoldásra: felajánlja barátjának saját feleségét. Az ötlet olyannyira abszurd, hogy Herry mégis inkább felmászik a hídkorlátra. Aztán megjelenik Milt temperamentumos felesége, Ellen, és a két ellentétes karakterű férfi élete rendkívüli fordulatot vesz.

Szereplők:

Ellen........... Liszi Melinda

Milt............. Csomós Lajos

Harry.......... Tege Antal

Fordító: Karinthy Ferenc

Rendező: Katkó Ferenc