MAKSZ Mentőöv

COVID-gyorssegély az állásukat vesztett kreatív és kommunikációs szakembereknek.

A koronavírus járvány miatt állás nélkül maradt vagy nehéz helyzetbe került kommunikációs szakembereket támogat a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének legújabb programja, amelyhez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet partnerként, a Magyar Telekom pedig kiemelt támogatóként csatlakozott. A kétlépcsős program keretében a fejenként 150 000 Ft-os gyorssegély mellett a MAKSZ egy, az iparágra szakosodott álláskereső portált is létrehozott. A MAKSZ Mentőöv elnevezésű segélyprogramot a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége azért indította el a tagjai közé tartozó ügynökségek körében, mert feladatának és felelősségének tartja segíteni a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került iparági szakembereket az újrakezdésben. A program átláthatóságát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet biztosítja, amely a nehéz helyzetbe került emberek megsegítése kapcsán felhalmozott tudásával is támogatja a kezdeményezést.

A szövetség által létrehozott segélyalapban a MAKSZ tagügynökségeinek és azok dolgozóinak, valamint a kiemelt támogató Magyar Telekom pénzadományaiból eddig 14 millió forint gyűlt össze. Így a MAKSZ Mentőöv program fejenként 150 000 Ft-os támogatással segítheti a március közepe után igazoltan munka és jövedelem nélkül maradt kommunikációs szakembereket. Az augusztustól elérhető segélyről és a pályázás feltételeiről részletes információ ezen az  oldalon található, a pályázati űrlap pedig erról az oldalról tölthető le.

„A szakmáért tenni akaró ügynökségeket összefogva a MAKSZ mindig is aktívan kiállt az iparág fenntarthatóságáért, fejlesztéséért, az egészséges és egyenlő versenyért. A koronavírus-helyzetben tagjaink egyenlő esélyek hiányában önként mondtak le a versenyzésről és döntöttek a segélyprogram létrehozása mellett, amire nagyon büszke vagyok. MAKSZ elnökként és piaci szereplőként is úgy éreztem, nem nézhetjük tétlenül, segítenünk kell a munka és pénz nélkül maradt szakembereknek a túlélésben. A kommunikáció elemi része az empátia; ez az iparágban páratlan összefogás az együttérzésünk kifejezésén túl azt mutatja, hogy bár legtöbbször a piacon egymás konkurenciájaként küzdünk, a bajban számíthatunk egymásra" – mondta Blaskó Nikolett az egyedüli, kizárólag kommunikációs ügynökségeket tömörítő szakmai szövetség, a MAKSZ elnöke.

A Mentőöv program keretében a szövetség az adományozáson túl egy kifejezetten az iparágra specializálódott, online állásközvetítő platformot is létrehozott www.kommunikaciosallas.hu néven. Ez a felület lehetővé teszi, hogy a szektorban munkát ajánlók és keresők a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban találjanak egymásra a jövőben. A 2020. augusztus 11-től elérhető komplex weboldal szakmai fejlesztését a MAKSZ tagügynökségek HR vezetői felügyelték. Az oldalon közel 160 különböző iparági pozícióra lehet költségmentesen állásajánlatot és szakmai önéletrajzot feltölteni.

„A Telekom a koronavírus válság elején azonnal reagált a kialakult helyzetre. A #digitálisösszefogás élén számtalan eszközzel segítettük a magánszemélyeket, a digitális oktatást, vagy épp a KKV-szektort. Mint a kommunikációs szakma egyik legnagyobb megbízója, örülünk, hogy az összefogás ebben a szakmában is megvalósul, örömmel segítettük benne a szakmai szövetséget. A MAKSZ Kreatív Utánpótlás Programjának fő támogatójaként fontosnak tartottuk, hogy adományunk meghatározott része a munka nélkül maradt 30 év alatti kreatív szakembereket segítse" – mondta Kovács András Péter, a Magyar Telekom marketingkommunikációs vezetője.

„A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közel harminc éves tapasztalatával örömmel vállalta a Mentőöv program adományainak koordinációját, az adományok átlátható célbajuttatását. Példaértékű ez a program" – mondta Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese. A Mentőöv programba eddig adományozó ügynökségek: ACG, Artificial Group, Café Communications, Geometry Global, DDB Budapest, McCann Budapest, MindShare, OMD, Uniomedia Communications, Well/Well PR, valamint a Havas Worldwide, a Hello Event, a Mediator Group, a Spice Communication és a WeLove. Nagyon köszönjük nekik a segítséget.

A Mentőöv programot az alábbi bankszámlára utalt adományokkal lehet támogatni: Magyar Ökumenikus Szervezet, OTP Bank 11705008-20464565, közlemény: MAKSZ Mentőöv