Török Ádám és a Mini életmű-koncert a Pólus Moziban

“Több mint 50 év a magyar rock élvonalában”

Január 28-án a hazai progresszív rock és blues úttörője, Török Ádám és zenésztársai a meghívott vendég művészekkel – Tátrai Tiborral, Kézdy Lucával, Papp Gyulával és Kosik Kristóffal – közösen idézik meg a Pólus Mozi színpadján a több mint 50 éve alakult, legendás Mini legnépszerűbb dalait.

Török Ádám, aki a napokban ünnepelte 74. születésnapját, korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, a műfaj hazai ősmotorja és kiemelkedő egyénisége, zenei szervezője. 1968 óta tartó zenei pályája során 9000-nél is több koncertje volt itthon és külföldön, és a mai napig rendszeresen koncertezik.

„Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az I. kerületben a magyar rock történetének három kultikus helyén is házigazda lehettem, és hozzájárulhattam ezek hírnevéhez” - nyilatkozta egy interjúban, utalva a kultikus Bem rakpartra, az Ifjúsági Parkra, a Tabánra. A stílus összes fontos hazai eseményének részese volt, pályafutása alatt együtt zenélt a magyar rocktörténelem nagyjaival és külföldi legendákkal is. Beválasztották a világ 12 legjobb rockfuvolása közé, a Mini zenekarral pedig láthattuk minden idők legjobb magyar rocklemezeit és zenekarait gyűjtő listán és a világ 1000 legjobb dala között is szerepelni. 2021 tavaszán a Fonogram – Magyar Zenei Díj életműdíjával ismerték el generációkon átívelő munkásságát. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei kreativitása, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is nagy hatással van.

A Pólus Mozi „Rock Klub” nevű programsorozatában január 28-án, pénteken rendezett nagyszabású, kétórás élőkoncerten Török Ádám az elmaradhatatlan Mini-slágerek – mint a Kolduskirály, Kell a barátság, Funky Night, Zene él tovább, Drága Ifipark, Hívj fel, Gőzhajó, Kereszteslovag, Vissza a városba, vagy az Asztalhoz leültem – mellett különlegesen áthangszerelt Bartók-művek is felcsendülnek a „Bartók On Rock” című crossover lemezről. A koncertet különleges archív filmrészletek és fotók kivetítése színesíti az egykori Mini koncertekről. Az est házigazdája Gerebics Sándor filmrendező, rádió műsorvezető.

Részletes program itt olvasható. Esemény a Facebookon itt.