Kőszívű – A Baradlay-legenda

A nagy olvasópróba – Zene és Szöveg, 2022. március 15.

A MusicalNeked Produkció, amely nagy sikerrel állította színre és játssza immár két éve a Puskás, a musical című előadást – amely több mint 45.000 nézőjével 2021 legnézettebb színházi előadása lett – 2022. március 15-én mutatja be új produkcióját, a Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényéből készült Kőszívű – A Baradlay-legenda című előadást. A három Baradlay fivér, Ödön, Richárd és Jenő történetében a függetlenségére törekvő magyar nemzet, a családi, a baráti és bajtársi kapcsolatokat mindenekfelett tisztelő magyarok, és az igaz szerelem legyőzhetetlensége mutatkozik meg.

Jókai Mór regénye, A kőszívű ember fiai a reformkortól a kiegyezésig ível, a Kőszívű - A Baradlay-legenda nagyobb történelmi kitekintésre vállalkozik. A Baradlay testvérek lenyűgöző, kalandos és romantikus történetén itthon eddig még sosem látott látványvilág és különlegesen szép dallamok vezetik végig nézőinket. A darab írói Szente Vajk és Galambos Attila, zeneszerzője Juhász Levente, rendezője Szente Vajk, producere Szabó László.

A darab ősbemutatója június 17-18-án lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, március 15-én egy, Magyarországon még sosem látott show vezeti be a darabot.

A Kőszívű – A Baradlay-legenda – A Nagy Olvasópróba – Zene és Szöveg előadás során a darab színészei eléneklik, elmondják a teljes darabot, ebben egy 40 fős kórus, 70 négyzetméter ledfalon történő vetítés és jelmezrészletek támogatják őket. A Nagy Olvasópróba – Zene és Szöveg bemutatja a teljes darabot, tánckoreográfia és színpadi mozgások nélkül, de látványos kiállításban és teljesen élő hangzás mellett.

A darab főszereplői: a Kossuth-díjas Miklósa Erika, Náray Erika, Polyák Lilla, Kovács Gyopár, Gubik Petra, Katona Kinga, Szerednyey Béla, Feke Pál, Veréb Tamás, Ember Márk, Fehér Tibor, Serbán Attila, Berettyán Sándor és Barabás-Kiss Zoltán.

A produkcióhoz egy különleges játék is csatlakozik: Oszd ki a szerepeket! A darabban játszó színművészekről a produkció nem tette közzé, hogy melyikük melyik szerepet játssza. A március 15-én 19.00 órakor kezdődő előadásra jegyet vásárlók ugyanis ingyenesen, a jegyükön található kód segítségével részt vehetnek egy játékban, ahol megtippelhetik, hogy melyik színész melyik szerepet fogja játszani. Ezzel a produkció arra is szeretné késztetni a nézőket, hogy olvassák el a regényt és gondolják át, hogy melyik színészre melyik szerepkarakter illik a legjobban. A tippeket március 13-án 12.00 óráig lehet elküldeni a koszivumusical oldalon, a legjobban tippelők között 1 millió forintot oszt szét a produkció. Ha csak egyvalaki találja el tökéletesen a szereposztást, övé a teljes nyeremény! Ha nincs telitalálatos, akkor a legtöbb találatot elérő(k)é a nyeremény!

A Kőszívű – A Baradlay-legenda szereplőválogatást is hirdet. A darabban majd videóbejátszáson feltűnő, amatőr szereplőket keresünk, akiknek az 1849-es aradi vértanúkkal kapcsolatos szöveget kell elmondaniuk, professzionális felvételen. A szereplésre a musicalneked címen lehet jelentkezni (név, életkor, foglalkozás megadásával és egy fotó csatolásával) március 11-én éjfélig.

A Kőszívű – A Baradlay-legenda előadáson a produkció a Kárpátaljáról menekült családoknak szervez gyűjtést, arra kérjük nézőinket, hogy adományaikat hozzák el a színházba, amelyeket a produkció kiegészít és eljuttat a menekültek számára.

Hirdetés