9. Budapest Fashion Week - 3. nap

A 2. napról sajnos a KLASSZ gála miatt lemaradtunk, de a 3. nap ismét eljutottunk a budapesti divathét zárónapjára.

A 3. nap is show elemek tarkították az eseményt. Volt ismét egy énekes és egy kígyóbűvölő nő. A bejáratnál a biztonsági őr sorra elzavarta a sajtósokat, és amikor valaki arra hivatkozott, hogy be kell állni a kamerával annyit mondott: Hát korábban kellett volna jönni. Érdekes...A zene ma kissé hangos volt és a ruhák sem voltak olyan szépek mint az első nap.

Mantra: Madarak sokszínű és szabad világát idézi. A kollekció első fele inkább jelmez, mint utcai viselet, az előadásmód is inkább teátrális. Madár szerű tollas, szárnyas színes ruhák, madárnak öltözött csőrös emberek, balerinák, madárijesztők. Egy idő után kicsit egyhangú volt de szerencsére következett az utcai viselet. Ezek viszont nagyon szépek voltak, kár hogy kevés volt belőlük.

Váradi D. Hajnalka: Korábbi divatheteken eddig csak asszisztált mások kollekcióihoz, idén viszont saját kollekciót állított ki kiegészítőiből. Táskáit Varga Éva cipői egészítették ki. Klasszikus táskaformák, de nagyon elegáns darabok. Anyaguk többnyire bőr, a türkiz több táskánál és cipőnél is felbukkant.

EXP: A színes állta-mintás kollekciót hangsúlyozva egy hastáncosnő asszisztált, egy kígyóval karöltve. Következő alkalommal kiihatnák: Vigyázat ma este hüllő veszély! Első sor csak erős idegzetűeknek! vagy Magma tűzszínház kérem ne veszítsék el a fejüket! Ült egy lány az első sorban, szegénynek azt hiszem hüllő iszonya volt, a táncosnő meg mindig a közelében pózolt...
A kékben, lilában pompázó párducminták feketével kombinálva a Rákóczi téri trendet és a Samantha Fox videóklippeket idézték, amit csak tovább turbózott a tupírkonty. A sortból kibővülő törökbugyogó szerű nadrág nem volt túl előnyős fazon. A punkos balerinaruhák pedig semmi újdonsággal nem szolgáltak. A bemutató pikantériáját emelte, hogy a modellek az idei szépségkirálynő jelöltek voltak, bár nehezen tudnék egyet kiválasztani.

Nicole: Korai munkái inkább sportos, extrém öltözékek. Mostanit a letisztult elegancia jellemzi, legalábbis ezt harangozták be. A ruhák első fele tényleg jó volt, igazi nyári kollekció. Tengerész stílusú piros fehér csíkos ruhák, szalmatáska. A legjobb összeállítás a türkizkék testhez simuló felső apró virágmintás szoknyával, felette egy laza átlátszó hófehér ing. Ugyanez a virágmintás anyag, több darabnál is feltünt. A kollekció másik fele, viszont estélyi, buliszerkónak készülhetett. Arany és bronz flitterruhák fekete zakóval kombinálva, valamint egyenes szabású miniszoknya fekete flitterből, ing betűrve. Nagyon előnytelenül mutatott. A rikítórozsaszin zsinórruha- barna mellény összeállítás nekem sok volt. A nappali kollekciónál maradnék.

Czinege: Fiatal tervezőnő. Egy kellemes álom utáni reggeli ébredést idéz. Nem tudom mi jót álmodhatott a tervezőnő, de szinte minden ruha fekete vagy sötét volt. Egy számomra ismeretlen énekesnő Beyoncé számmal próbálkozott. Erről az a véleményem, hogy csak az énekeljen el Beyoncé után egy számot, akinek legalább olyan, vagy jobb hangja van mint neki...Sok volt a bőrszerkó, a modellek néha lassított felvételben vonultak a színpadon, annyira azért nem voltak olyan jók ezek a ruhák. Csak egykét jó darabot láttam, a többi egyhangú, szürke, előnytelen szabású vagy idétlen formájú volt,mint például a kalap szerű bőrszoknya, vagy a vakondnadrág vagy inkább vakond-sort, aminek a pántja mintha kék polyfoamból lett volna.

Kenguru: Ő az est utolsó szereplője és a fashion week szervezője is egyben. Most az Aliz csodaországban adta az inspirációt. Színei a rózsaszín, a ciklámen, türkizkék, világoskék. Az anyagok kényelmesek, inkább pizsamaszerűek. Fodros, csíkos, csillogó, áttetsző. Egy jó darabot láttam a selyem overallt, ami totál elütött a többiektől. Olyan az érzésem, mintha egy habos kislányszobába csöppentem volna, ahol a függöny és az állólámpa is egy-egy ruhadarab, ha a kollekció csak geg, akkor talált.

Tehát a mai szerintem nem sikerült olyan erősre, mint az első nap. A lányok frizurája viszont ténylegesen jobb volt és a modellek rotálódása is változatosabbá tette az estét. Több embertől hallottam és a hozzászólásokból is az szűrődik le, hogy hiányzik a VAM design. Viszont az összkép , és a show javuló tendenciát mutat.

Fotók itt: http://www.flickr.com/photos/cseppek/sets/72157623827634321/

Hozzászólások (25)

  • anon
    Anonymous (nem ellenőrzött)

    Legközelebb kiisszuk!

    ápr. 29, 2010
  • anon
    Díva (nem ellenőrzött)

    Én nem tudom ki írta ezt a cikket, de vagy nem volt ott, vagy szegény, életében először járt divateseményen. Ugyanis azért mert valami izgalmas, és nem hétköznapi az nem a divattervezőt minősíti negatívan csupán csak valaki alkotott valamit. Ha ezt a becses zsurnaliszta nem érti, arra van egy jó mondás: Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna...

    ápr. 29, 2010
  • anon
    Andro (nem ellenőrzött)

    Az egy dolog, hogy ez a cikk csapni való, de tele van helyesírási hibával!!

    ápr. 29, 2010
  • anon
    Laci! (nem ellenőrzött)

    Miért nem tanul meg írni, aki újságírónak megy?!

    ápr. 29, 2010
  • anon
    Bíró Zsolt (nem ellenőrzött)

    Én is újságíró vagyok, mondjuk én nemmernék a kúltúra rovatba írni!

    ápr. 29, 2010
  • anon
    Andro (nem ellenőrzött)

    Zsolt, a kvalitásaidat látván, félek te írtad a cikket!

    ápr. 29, 2010
  • anon
    Bíró Zsolt (nem ellenőrzött)

    Andro most nagyon megbántottál!

    ápr. 29, 2010
  • anon
    misi

    Helyesírás: Akkor legalább elértük az Index színvonalát. :-)

    Néha azért nem ártana, ha egy kicsit konkrétabb lennél!

    ápr. 30, 2010
  • anon
    Armin (nem ellenőrzött)

    Ez tetszik! Díva jól mondod... :)
    Én is ott voltam, és nekem ambivalens érzéseim vannak az irománnyal kapcsolatban, ugyanis Nagy Adri, aki a Czinege Show alatt énekelt se nem kezdő énekes, se nem tehetségtelen! Azért mert számodra ismeretlen? Kedves cikkelkövető kapcsold be a rádiót!!!!

    ápr. 29, 2010
  • anon
    Andro (nem ellenőrzött)

    Adri tényleg jó! Ő énekli a Szinglik éjszakáját!

    ápr. 29, 2010

Oldalak