Századik alkalommal volt látható a Meg se kínáltak című előadás a 6SZIN-ben

Századik alkalommal bújt Magyar Oszkár, a lecsúszott, művészlelkű alkoholista szobafestő bőrébe Thuróczy Szabolcs a 6SZIN-ben.

Bödőcs Tibor második, Meg se kínáltak című könyvéből készült a 2021 nyarán bemutatott előadás, Keresztes Tamás rendezésében és díszlettervei alapján. A művet Enyedi Éva alkalmazta színpadra.

A Karinthy-gyűrűs humorista-író Bödőcs Tibor többször elmondta, hogy Oszkár az első pillanattól kezdve Szabolcs hangján kelt életre a fejében. A századik előadás utáni ünnepségen hozzátette, nem saját poénjaira kíváncsi, hanem Thuróczy improvizációira.

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg. Az előadásban elhangzik Lovasi András: Apa övének a csatja című dala.

A monodráma, vagy kocsmaária bemutatása óta hatalmas népszerűségnek örvend a nézők körében és két év alatt a 100. előadáshoz érkezett. Budapest és számos nagysikerű vidéki előadás után a darab hamarosan Kanadában is bemutatkozik.

Külön büszkeség a 6SZIN számára, hogy mind a száz előadás teltházzal futott. A Meg se kínáltak hamarosan a Vidor Fesztiválon is szerepel és természetesen továbbra is a 6SZIN műsorán marad.