Nyolcvan jótékony futó vett részt az Ökumenikus Segélyszervezet hétvégi figyelemfelhívó akciójában

Ismert színésznők is a rászoruló gyermekekért futottak a Telekom Vivicittá futóversenyen.

Trokán Anna és Mezei Léda színésznők önkéntesként csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet futóközösségéhez vasárnap a Margitszigetről induló Telekom Vivicittá futóversenyen. A 1353 - Ne csak szurkolj, segíts! feliratú futómezben egyéniben vagy váltóban rajthoz álló, összesen mintegy nyolcvan jótékony futó célja az volt, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet hátrányos helyzetű gyermekeket egész évben segítő munkájára irányítsák a figyelmet.

Az akcióhoz az egyéni indulók mellett a brit nagykövetség munkatársai, valamint több, a Segélyszervezetet támogató vállalati partner futócsapatai is csatlakoztak, úgy mint a WHC Holding Kft., CTP Management Hungary Kft., Szerencsejáték Zrt., Philip Morris Magyarország Kft., Magyar Fejlesztési Bank, MBH Bank Nyrt., Pepco Hungary Kft. és a BDPST Group. A Segélyszervezet sátránál jótékonysági mezeket és egyéb sporteszközöket vásárolhattak a rendezvényre kilátogatók. Lehetőség volt perselyadománnyal, illetve egy HelloPay terminálon keresztül bankkártyával is csatlakozni az összefogáshoz.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényhez kapcsolódóan elmondta: „2024-ben is több nagy futóversenyre készültünk figyelemfelhívó akciókkal azzal a céllal, hogy ráirányítsuk a figyelmet rászoruló gyermekeket segítő Kapaszkodó programunkra. Szeretnénk, ha minél többen válnának szurkolóból aktív segítővé, azaz a Segélyszervezet közösségének tagjává! Sokat segítenek ebben ismert önkénteseink és vállalati partnereink futói, akik elköteleződésükkel mutatnak példát mindenki számára”. Hozzátette: akik személyesen nem tudtak jelen lenni, de szeretnének csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet évente országosan 3000 rászoruló gyermeket segítő Kapaszkodó programjához, a 1353-as adományvonal tárcsázásával 500 forintot adományozhatnak hívásonként, hogy a szervezet intézményei rászoruló gyermekek ezreinek tudják ingyenesen biztosítani rendszeres gyermekfejlesztő programjaikat, illetve nyári táboraikat.

A jótékonysági akcióról az Ökumenikus Segélyszervezet honlapján lehet többet olvasni, ahol nagyobb adományok felajánlására is lehetőség van. (fotó SK Vivicitta)