Aircove Go - Az utazó router

Utazásaink során sokszor nem is gondolunk bele mekkora veszélynek vagyunk kitéve amikor egy publikus wifi hálózatra csatlakozunk. Sok esetben a szállodában egyszerűbb WiFi eszközök találhatók, amik nem képesek megvédeni eszközeinket.

Korábban már teszteltük az ExpressVPN Aircove routerét ami a fenti problémákra is megoldást nyújt, de mérete miatt elsősorban otthoni felhasználásra tervezték. Ugyanakkor itthonról is elérhetővé vált a kistestvére az Aircove Go, amit kimondottan utazási célra fejlesztettek ki.

Mi van a dobozban?

Az első dolog amivel szembesülünk, hogy milyen kicsi is ez a router, akár a tenyerünkön is elfér. Az antennák az eszköz oldalába hajthatók vissza, így szállítás során nem akadnak bele semmibe és használatkor könnyen kihajthatók. De nem csak a kis mérete árulkodik arról, hogy ezt az eszközt utazóknak van kitalálva. Egyrészt a dobozban találunk egy kis tarisznyát, amiben kényelmesen tudjuk szállítani az eszközt valamint a tápegysége se a megszokott, hiszen USB C-ről működik. Így akár a laptopunk töltőjéről is üzemeltethetjük, ha éppen otthon hagytuk volna a töltőjét. Arról nem is beszélve, hogy a töltőhöz mindenféle adaptert kapunk, így a világ bármely országában is vagyunk, nem kell átalakító után keresgélnünk.

Beállítás

A nagytestvérhez hasonlóan itt is a kezdeti beállítások könnyen mobiltelefonról elvégezhetőek. Először kiválasztjuk a nyelvet (sajnos egyenlőre a magyar nyelv nem elérhető) majd csatlakozunk a hálózatra. Ezt kétféleképpen tudjuk megtenni: vagy a mellékelt ethernet kábel segítségével (ha a szállodában van ilyen lehetőség) vagy felcsatlakozunk a publikus wifi hálózatra. Utána összekapcsoljuk az Express VPN fiókunkkal és már működik is!

A nagyszerű ezekben az eszközökben, hogy minden eszköznek saját egyedi jelszava van, ami az eszköz aljára van ragasztva így nem kell azzal bajlódnunk, hogy egy biztonságos jelszót válasszunk a wifi-nknek ugyanis erről már előre gondoskodtak.

Teljes védelem

Többféle védelem közül választhatunk. Blokkolhatjuk a követő oldalakat (trackers), a rosszindulatú webhelyeket (malicious sites) vagy éppen a hirdetéseket (ads). Akár mindhárom funkciót egyszerre is bekapcsolhatjuk, hiszen a készülék ezt is elbírja. Miután a saját Aircove Go eszközünkre csatlakoztunk a publikus WiFi-re csatlakozott további eszközök nem látják a mi eszközeinket, hiszen azok az Aircove mögött vannak.

VPN

Nem az ExpressVPN terméke lenne ez a kis router ha nem lenne benne VPN szolgáltatás. Egy egyszerű kattintással a főképernyőn több száz ország - többet közt Magyarország - közül választhatunk.

A VPN csatlakozáskor a sebességünk valamivel csökken ugyanakkor helyi tartalmakhoz is hozzáférhetünk. Egy Olaszországi nyaralás alatt például ugyanúgy nézhetjük a magyar TV adásait mintha otthon lennénk.

Az Aircove Go a nagy testvére minden jó tulajdonságát megőrizte csak a egy sokkal kompaktabb hordozható kivitelben. A tesztelés során több külföldi helyszínen is kipróbáltuk és mindenhol megbízhatóan és stabilan működött.

Ráadásul most már Magyarországról közvetlenül is megrendelhetőek az Aircove eszközök a store.expressvpn.com címen.