20 film amiért érdemes lesz(?) moziba menni 2012-ben

A  filmgyártók jövőre is rengeteg filmmel készülnek Nekünk, amik között vannak folytatások és új filmek egyaránt. Sok olyan alkotás is van, amikről hónapok óta hallhatunk, mert kiszivároktak előzetesek, plakátok vagy a forgatás kulisszatitkai. Ezek közül szeretnék bemutatni néhányat (vagyis konkrétan húszat). Nyilván ennél sokkal többet is lehetne, és biztosan lemaradnak olyanok, amiket egyesek várnak. A lista leginkább aszerint készült, hogy én milyen filmekre vagyok kíváncsi, ennek az az oka, hogy valamilyen módon válogatnom kellett.
A sorrend az általam legkevésbé várttól a leginkább vártig van felállítva. A filmekhez a magyarországi várható megjelenés dátumát írom, de természetesen ezek nem fixek, hiszen néha előfordulhat egy-két hetes csúszás. Amikhez már van szinkronos vagy feliratos előzetes azokat beletettem a  cikkbe, amihez még nincs azt megígérem, hogy idővel megmutatom Nektek. Na nézzük akkor!

20. A tetovált lány - The Girl With Dragon Tatoo (Várható premier: január közepe)

Stieg Larsson nagysikerű regénye és a svéd változat után, szinte természetes, hogy el kellett készülnie az amerikai változatnak is. Noomi Rapace helyett Lisbeth szerepét Rooney Mara kapta. De szerepel még a filmben Daniel Craig vagy Christopher Plummer is. Azért várom, mert kíváncsi vagyok tud-e olyan jó lenni, mint a svéd változat volt.

19. Pszichoszingli - Young Adult (Várható premier: március eleje)

Amerikai vígjáték, melyben Charilze Theron játssza a főszerepet. Pontosan emiatt várom, hiszen a szőke színésznőt eddig még nem láttam vígjátékban. A történet szerint egy lány visszatér a szülővárosába, ahol nagyon utálják. Az a terve, hogy visszaszerzi középiskolai szerelmét.

18. Hófehér és a vadász  - Snow White And The Hustman (Várható premier: május vége)

Amerikában divat lett az utóbbi években, hogy klasszikus mesehősöket elevenítenek meg pl. Piroskát, Alice-t, Hamupipőkét vagy Pán Pétert.. 2012-ben többféle Hófehérke feldolgozás is érkezik, de Jancsi és Juliska története is új értelmet kap. A Hófehér és a vadászban Kristen Stewart játssza a főszerepet, akit leginkább a Twilight széria Bellájaként ismerhetünk. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Stewart vajon megcsillogtat-e valamit az eddig jól titkolt színészi képességeiből.

17. Csatahajó - Battleship (Várható premier: április közepe)

A hírek arról szóltak leginkább, hogy a film óriási költségvetéssel készült, sőt sokan úgy vélték, hogy a filmtörténelem egyik legdrágább alkotása lesz. A film egyik szereplője Rihanna, akit eddig énekesnőként ismertünk. De szerepet kapott Taylor Kitsch és Liam Neeson is. A történet elég egyszerűnek tűnik egy fiú beleszeret egy lányba, ám a lány éppenséggel a főnök azaz az admirális csemetéje. 

16. Utódok - The Descendants (Várható premier: februárban)

George Clooneyt és magát a filmet is Golden Globe-ra jelölték, úgyhogy szerintem már ez is jelzi, hogy jó film lesz. Mivel vígjáték, így vélhetőleg a Legjobb Film kategóriában nem lesz befutó az Oscaron, de Golden Globe-ot nyerhet. Egy apa megpróbálja újjá építeni kapcsolatát két lányával, akiknek édesanyja elhunyt egy balesetben. A sztori alapján nem tudom, hogy lesz ebből vígjáték, úgyhogy már csak ezért is megéri jegyet váltani rá.

15. Szerencsecsillag - The Lucky One (Várható premier: májusban)

Nicholas Sparks egy újabb regénye kerül a a mozivászonra. Szerintem nincs olyan nő ma Magyarországon (vagy akár a világon), aki ne látott volna, vagy ne olvasott volna még Sparks művet. Filmvászonra került már a Szerelmünk lapjai, a Séta a múltba, a Kedves John, az Éjjel a parton, az Üzenet a palackban vagy legutóbb Az utolsó dal). Most Zac Efron a High School Musical egykori sztárja a főszereplő. Szinte biztos vagyok benne, hogy ehhez is szükség lesz majd a 100-as papírzsebkendőre.

14. Lorax (Várható premier: március közepe)

Animációs film, melynek főszereplője egy 12 éves fiúcska, akinek az a terve vagy inkább álma, hogy meghódítsa a szíve választottját, egy korabeli kislányt. Eközben találkozik egy Lorax nevű kis narancssárga lénnyel. Én azért várom, mert animációs film, és én szinte minden ilyen műfajú filmet megnézek, függő vagyok.

13. Mirror, mirror (Várható premier: tavasszal)

Ahogy már említettem, több Hódfehérke feldoldozás is a mozikba kerül 2012-ben, köztük a Mirror, mirror is. Itt Hófehérke Lily Collins, a gonosz királynő pedig Julia Roberts.

12. Safe (Várható premier:május eleje)

Mivel óriási Jason Statham rajongó vagyok, ezért nyilván ez az oka, hogy nagyon várom ezt a filmet. A történetről egyelőre annyit tudni, hogy egy visszavonult elit titkos ügynök (mi más is lehetne?) megpróbál megvédeni egy 12 éves kislányt, aki egy tömegpusztító fegyver titkára bukkant és emiatt sokan vadásznak rá.

11. Hobbit - The Hobbit: An Unexpected Journey (Várható premier: december közepe)

Még nem is került a mozikba ez a fantasy, mégis hatalmas érdeklődés övezi. Vélhetően óriási siker lesz. A Hobbit-ot Peter Jackson rendezte, akinek pl. a Gyűrűk Ura filmeket is köszönhetjük. Ez már biztosíték arra, hogy most sem kell majd csalódnunk.

10. A sötét lovag: Felemelkedés - The Dark Knight Rises (Várható premier: július közepe)

Az új Batman filmet ismét Christopher Nolan rendezi, ennek következtében várhatóan ez is jól sikerül. Batman vagy civil nevén Bruce Wayne szerepében megint Christian Bale tündököl. De szerepel a filmben Michael Caine, Morgan Freeman vagy Anne Hathaway is. Érdekesség, hogy ez utóbbi, mint Macskanő érkezik a képernyőre, ami talán két szempontból is furcsa választás. Hale Berryt lecserélni Hathawayre már önmagában is merész döntés, de Annet eddig leginkább romantikus vagy vicces filmekben láthattuk. Egyelőre nem látom magam előtt, ahogy a Neveletlen hercegnőből Macskanő lesz...

9. The Wedding (Várható premier: október közepe)

Ez a film két okból került be a húszba: a szereposztás miatt és azért, hogy mégiscsak legyen egy romkom is egy lány által összeállított listán. A főszereplők: Diane Keaton, Robert De Niro, Amanda Seyfried, Katherine Heigl, Susan Saradon és Robin Williams. Szerintem ez már biztosíték arra, hogy jó film lesz. A történet is jópofa, egy elvált házaspárnak (Keaton és De Niro) el kell játszaniuk a fiuk esküvőjén, hogy még mindig boldog házasságban élnek. Ennek az az oka, hogy a másik örömanya rendkívül vallásos és nem tudna megbirkózni a tudattal, hogy egy "furcsa" családdal kell egyesülniük.

8. Merida a bátor - Brave (Várható premier: augusztus eleje)

A Disney Pictures egyre messzebbre merészkedik a klasszikus meséktől. Az Aranyhaj és a Muppetek után, most egy vörös hajú kislányt mutat be nekünk. Merida is hercegnő, de kétségkívül semmiben sem hasonlít a korábban megszokott Disney hercegnőkhöz. Neki erősnek, bátornak és ügyesnek kell lennie, hogy megmentse a királyságot.

7. Kaptár - Resident Evil: Retribution (Várható premier: ősszel)

A Kaptár is egy olyan sorozat, amit akármeddig lehet folytatni olyan, mint a Halálos iramban. A rajongók úgyis elmennek megnézni, és a történetek annyira különállóak, hogy el tudom képzelni, hogy egyszer elérkezik a Resident Evil kilencedik, tizedik része is. Alicet ismét Milla Jovovich alakítja, ezúttal is az Umbrella Corporation és a zombik ellen megy a harc.

6. Sherlock Holmes 2 Árnyjáték - Sherlock Holmes A Game Of Shadows (Várható premier: január eleje)

Az első rész nagyon tetszett és azt hiszem, hogy a film készítői nem véletlenül az egyik legizgalmasabb résznél egyszercsak félbehagyták a sztorit. Most azonban végre folytatódnak a híres nyomozó (Robert Downey Jr.) és a segédje (Jude Law) kalandjai. A rendező ezúttal is Guy Ritchie.

5. Underworld 4 Ébredés - Underworld Awakening (Várható premier: január vége)

Oly sok év után Kate Beckinsale ismét felhúzza latex szerelését és Selene bőrébe bújik. Nagyon várom, de félek is, hogy egy kicsit csalódás lesz, mert mindig vannak veszélyei, ha ilyen nagysikerű alkotást folytatni akarnak. Fény derül a titokra, az emberek tudomást szereznek a vámpírok és vérfarkasok (lycanok) világáról és háborút indítanak ellenük. A 12 évig raboskodó Selene megszökik a börtönből és ismét az ő vállán a teher, hogy rendet tegyen.

4. Alkonyat Hajnalhasadás 2. rész - Twilight Breaking Dawn Part 2 (Várható premier: november vége)

Stephenie Meyer regényének utolsó részéből, a Hajnalhasadásból két film készült. Állítólag azért, mert a történet nem fért volna bele egy filmbe. Ez elég furcsa, mert az első filmben (ami közel két óra) szinte alig történik valami. Ahogyan a többi résznél, úgy most is, kimaradtak a legérdekesebb és /vagy legfontosabb dolgok a könyvből. A színészi alakítás pedig elég kifogásolható. Mégis nagy valószínűséggel ugyanolyan, ha nem nagyobb izgalom fogja övezni a Twilight befejező részét, mint az előzőeket. A filmet egyébként már leforgatták, és Taylor Lautner azaz Jacob Black nyilatkozatai szerint az eddigi legmeghatóbb rész ez lesz. Meglátjuk...

3. Bosszúállók - The Avengers (Várható premier: április vége)

Szerintem az év egyik legnagyobb durranása lesz. Majdnem minden Marvel szuperhős megjelenik a filmben: Tony Stark azaz Vasember (Robert Downey Jr.), Amerikai Kapitány (Chris Evans), Hulk, vagy éppen Thor (Chris Hemsworth). Ugyanis egy nagyon veszélyes ellenség fenyegeti a Földet, ezért Nick Fury-nak (Samuel L. Jackson) és csapatának az a dolga, hogy szuperhősöket castingoljon a Föld védelmére.

2. Madagaszkár 3. - Madagascar 3 Europe Most Wanted (Várható premier: június közepe)

Már most mérget veszek rá, hogy nagyon jó lesz a harmadik rész. Az elsőt szerettem, a másodikat imádtam, úgyhogy lehet, hogy ez lesz a csúcspont. A négy jó barát ezúttal Európába kalandozik, pedig a terv ismét csak annyi, hogy hazajussanak New Yorkba. Elég valószínű, hogy megint a pingvinek miatt lyukadnak ki egy teljesen másik kontinensen. Melman, Marty, Alex és Gloria kalandjai egy cirkuszban folytatódnak.

1. Jégkorszak 4. Vándorló kontinens - Ice Age 4 Continental Drift (Várható premier: július)

Az utóbbi számomra legkedvesebb animációs filmje mindenképpen a Jégkorszak (bár megjegyzem én "animációsfilmfüggő" vagyok, már, ha létezik ilyesmi). Egyértelműen Motkány a kedvenc szereplőm, akinél jobb mellékszereplőt eddig még nem sikerült megalkotni egyetlen stúdiónak sem, pedig voltak próbálkozások. A kis mókus(?) akár önállóan is megállná a helyét, hiszen a film történetétől viszonylag független a szereplése. Ő mindig csak egyet akar: a mogyorót. De azt nagyon, és emiatt mindig baj történik: hol beköszönt a Jégkorszak, vagy épp az olvadás, de azt sem bánja, ha a szerelmével kell emiatt harcba szállni. Imádom. Persze a többiek is viccesek, főleg Sid a lajhár, de Manny az immár családapa mamut és Diego a rosszfiúból jófiúvá avanzsáló kardfogú tigris karaktere is zseniális. A jóbarátok (ismét Motkány miatt) kerülnek bajba, egy jégtáblán utazva kalandoznak a kontinensek között/körül.

Hozzászólások (2)

  • anon
    Vigilante (nem ellenőrzött)

    és hol marad a Prometheus??? Azt nagyon kifelejtetted papa!

    ápr. 13, 2012
  • anon
    redbandita

    jogos. Elég sok film kimaradt, mivel 20-ra szerettem volna korlátozni a dolgot. Mivel lány vagyok, így nyilván ez is befolyásolta, hogy mi került be a (számomra) legjobban várt 20-ba.

    ápr. 13, 2012