2018. június 18. - hétfő

Én, a séf

Kinyomtatom...
Jean Reno & Michaël Youn az Én, a séf c. filmben

Abban a szerencsében volt részem, hogy láttam a filmet sajtóvetítés keretében. Könnyű kis történet, nincsenek benne nagy csavarok és semmi kétségünk afelől, hogy jó lesz a vége. Habkönnyű nyári csemege minden korosztály számára.

Jean Reno által megszemélyesített Alexandre Lagarde, a séf - sztár a szakmájában, azonban már nem az az igazán fiatal. Az étteremnek új, fiatalabb tulajdonosa lesz, aki le akarja cserélni a személyzetet is egy fiatalabb korosztályra, hogy az újfajta ételdivatnak hódolhassanak. Itt jön a képbe Michael Youn által megformált ifjú tehetség, akinek éppen várandós a barátnője és nincs állása. Hogyan tud egyáltalán bejutni az ifjú a „híres konyhába”? Hogy tud összedolgozni a két ember, akiknek igen határozott egyéni és nem azonos elképzeléseik vannak a gyakorlati dolgokról: mit mivel ízesítsünk? – például.
Elegáns étterem, kis pillanatok a konyhából, amelynek eredményeként fantasztikus ételköltemények teremnek a tányérokon. Finoman adagolt szerelem, humorba csomagolt apa-gyerek kapcsolat. Kis színek: fekete szakács, japán kimonós hölgy(?). Helyzetkomikumok és …és hát nagyon kíváncsi leszek a magyar szövegre. A francia nyelvű filmvetítésen ugyanis angol nyelvű volt az aláírás.

Főnök, kijöttem egy kis friss vízértFőnök, kijöttem egy kis friss vízért

Most úgy látom, hogy a történet jó, a színészek játéka jó – és nagyon reménykedek benne, hogy a magyar szöveg nemcsak visszaadja az eredeti szöveget, hanem egyenrangú társa lesz a képbeli látványnak is.

Így aztán én arra készülök, hogy még egyszer megnézem a filmet.
Kell ennél több dicséret?

Én a séf (Comme un chef) - színes, magyarul beszélő, francia-spanyol vígjáték, 84 perc, 2012
Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Rendezte: Daniel Cohen
Szereplők: Jean Reno (Alexandre Lagarde), Michaël Youn (Jacky Bonnot), Julien Boisselier (Stanislas Matter)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

motázs

A zsámbéki nyár programjainak összeállításánál most is szempont volt, hogy minden korosztály igényeit figyelembe vegyék, és jelezzék, hogy a nagyobb szabadtéri rendezvényeken is helye és közönsége van a „magas” művészetnek.

fotó EDZ

Nagyszabású programokkal és hatalmas látogatottsággal indult meg a 2018-as Budapesti Nyári Fesztivál.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.