Vidd haza a latexbe öltözött Kate Beckinsale-t - Underworld 4 - Az ébredés

2012 januárjában Kate Beckinsale ismét latexszerkót húzott és Selene-ként, a Halálosztóként tért vissza a mozivászonra. Néhány napja megjelent a film DVD-n és Blu-Ray lemezen is, így mostmár otthon is élvezhetjük ezt a kissé "sötét" világot. Akinek tetszett az első két rész, annak szerintem ez sem okoz majd csalódást. Én eléggé vámpírfüggő vagyok (nem az Edward Cullen-féle csilivili romantikus figurákra gondolok), úgyhogy nekem evidens volt, hogy megnézem, sőt már most lefogadom, hogy beülök majd az ötödik Underworld filmre is.

A történet ott folytatódik, ahol a második véget ért, vagyis ez nem teljesen igaz, mivel azóta hosszú évek teltek el, és megváltozott a világ, ám ebből a mi Selene-ünk (Kate Beckinsale) nem sokat vett észre, hiszen hibernálva töltötte az időt. Hogy lehetséges ez? Nos Selene csapdába került, méghozzá az emberek 8egészen konkrétan kutatók csapdájába), akik időközben megismerték a vámpírok és a vérfarkasok (lycanok) világát és fel is vették velük a harcot. Selene és Michael (Scott Speedman) egy bombarobbanás áldozata lesz, és ezután már onnan követjük nyomon a sztorit, hogy Selene felébred az évtizedes hibernálásból.

Miért? Nos egy bizonyos személy megszökik a kutató intézetből, de előtte még felébreszti a harcost, Selenet, aki egy Halálosztóhoz méltón tér magához és veszi fel a harcot a teljes ismeretlen világban... Ahol az emberek, nemcsak tudnak a vámpírok és a lycanok (vérfarkasok) létezéséről, hanem egyfajta háborút indítanak a természetfeletti lények kiirtására. Így mindenki veszélybe kerül, még azok a jószándékú (mert itt ilyen is van) vámpírok is, akik az idők folyamán megpróbáltak valamennyire beilleszkedni a társadalomba.

Szóval Selene arra ébred, hogy egy teljesen másik világ van, mint amit ő utoljára ismert. Semmit sem ért, de legfőképpen azt nem, hogy hová tűnt Michael?! Szerencsére akadnak segítői, ami már csak azért is jól jön, mert valami furcsa rémképek is gyötrik, bár ennek oka elég gyorsan kiderül. Egy vámpír, Dave (Theo James) igyekszik a segítségére lenni, miután Selene megszökik a kutatólaborból, ahol fogva tartották. Selene a bevillanó képeket kezdi követni, mert titkon bízik benne, hogy a dolognak Michael-hoz van valami köze. De nem (teljesen). A "vonal végén" ugyanis egy megszeppent(?) kislány van, Eve (India Eisley).

Mindenki azt hiszi, hogy a lycanok kipusztultak, de csakhamar kiderül, hogy ez nem így van, ugyanis Selene-éket megtámadják és csak Dave segítségével tudnak megmenekülni, de Eve így is megsérül, így Dave elviszi őket a vámpírok főhadiszállásra. Na ez már kicsit sem olyan, mint a korábbi Underworld filmekben. Marcus, Viktor idejében még egy hatalmas kastélyban éltek a vámpírok, szolgákkal és mindenféle kiváltságuk voltak. Most a föld felszíne alatt élnek, csatornában és folyton félnek. Nem veszik fel a harcot sem az emberekkel, sem a lycanokkal. Dave-nek ez sosem tetszett, de most, hogy megismert egy Halálosztót még kevésbé akar így meghunyászkodni.

Igazából nincs is sok választása, mert ez a bizonyos kislány minden felbolygat. Mindenki őt kezdi keresni, a lycanok és a kutató központ emberei(?) is. Hogy miért? Nos nem tudni, hogy pontosan, hogyan, de Eve hibrid, mivel Selene és Michael gyermeke. Ne kérdezzétek, hogy esett teherbe, vagy, hogy szült meg, ha egyszer hibernálva volt, de valahogy mégis. A lényeg, hogy mindenki Eve-t akarja és ezért bármeddig hajlandók elmenni, ám Selene pedig a kislány védelme érdekében képes bármire, így a harc megkezdődik!

Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy a korábbi filmekhez hasonló ez is teljesen befejezetlenül ér véget, előkészítve az Underworld 5-nek a terepet, ami lesz, csak még nem tudjuk, hogy mikor...

7/10 pont

Underworld 4 - Az ébredés - Underworld: Awakening - amerikai akció-horror 89 perc, 2012

Korhatár besorolás: 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Rendezte: Mans Marlind és Björn Stein

Szereplők: Kate Beckinsale, Scott Speedman, India Eisley, Stephen Rea, William Francis, Theo James

 

 

Hirdetés