Az Egri Várban immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gárdonyi Irodalmi Fesztivál

2015. augusztus 1. és 3. között újra a családoké a főszerep az Egri Várban.

Irodalmi kávéházzal, játszóházzal, vitézi próbával, könyvműhellyel és előadásokkal várnak kicsiket és nagyokat. A Gárdonyi Irodalmi Fesztivál kreatív formában igyekszik az irodalmat és az Egri Csillagok világát közelebb hozni korunk emberéhez. Az egész napos programsorozat minden korosztálynak könnyed és felejthetetlen szórakozást kínál.

A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, meseprogrammal, gyermekelőadásokkal és látványműhelyekkel várják. Igazi különlegességnek ígérkezik a Gergők és Vicuskák program, ahol a résztvevők belebújhatnak az Egri csillagok szereplőinek bőrébe. Megelevenedik a múlt és a vitézi szertartás keretei között íjászatban, célba dobásban, létramászásban, settenkedésben kell teljesíteni a kihívásokat. Vitézek kerestetnek!- szól Szent László Vitézeinek szlogenje és ami biztos, hogy augusztus 1 és 3. között az Egri Várban bárki vitézzé válhat.

Az esti órákban kiváló színművészek idézik meg az egykor letűnt korokat. Szombaton az időutazás megteremtésében a Kossuth-díjas Hűvösvölgyi Ildikó, Saárossy Kinga és Blaskó Balázs vesznek részt. Míg vasárnap este A feleségek felesége címmel Petőfiné Szendrey Júlia naplóját, levelezését ismerhetik meg a látogatók Patka Heléna előadásában. A fesztivál utolsó napján Karádi István zenés műsorában az esemény címadó írója, Gárdony Géza személye elevenedik meg.

Vár az élmény!
Eger a te történeted, idén is!

Jegyinformációk:
A programok múzeumi belépőjeggyel látogathatók.
Felnőtt: 1200 Ft/fő, kedvezményes: 600 Ft/fő. A fenti jegy tartalmazza Az egri vár története, a Börtönkiállítás és az időszaki kiállítások belépődíjait, valamint az 1552 című 3D-s mozi megtekintését és az Egri csillagok című tárlatvezetés díját. Ez utóbbi, kb.: 30-40 perces séta során az Egri csillagok című regény legfontosabb helyszíneit tekinthetik meg.
Komplex felnőtt jegy: 2200 Ft/fő, komplex kedvezményes jegy: 1500 Ft/fő. A komplex jegy az alábbiakat tartalmazza: Az egri vár története, a Börtönkiállítás és az időszaki kiállítások belépődíjait, valamint az 1552, és a Magyarország története című 3D-s mozi megtekintését, a Panoptikumot és az Egri csillagok című tárlatvezetés díját.