ARGO 2 – hatalmas siker Londonban

Két vetítésre és közönségtalálkozóra közel 400 lelkes rajongó érkezett.

Nem mindennapi élményben volt része a Londonban élő magyaroknak ugyanis Árpa Attila kultfilmje és a szereplői a szigetországba látogatottak az elmúlt hétvégén. És hogy mindez mitől volt különleges? Az Egyesült Királyság területén ez volt az első igazi magyar játékfilm, ami moziba került, mi több az érdeklődők a színészekkel is találkozhattak személyesen.

Az Imperial College London egyetemi moziban rögtön két vetítést is láthatott a közönség. A jó hangulatról Árpa Attila a film producere és rendezője, Bodri (Scherer Péter), Tyson (Kiss József) valamint a női főszereplő Yumiko (Young-Shin Kim) gondoskodtak. A színészek megosztottak pár kulisszatitkot a forgatásról, veszélyes jelenetekről, elszakadt fürdőgatyáról, robbantásokról és a szinte végig kaszkadőr nélkül forgatott akciójelenetekről.

Árpa Attila elárulta, hogy egyelőre nem tervezi az Argo3-at, hisz sajnos a csapat Pszicho nélkül nem teljes, illetve az Argo2 végén sugallt folytatás, - azaz egyszerre szembe szállni az amerikaiakkal és az oroszokkal -  szinte lehetetlen küldetés lenne. De Attila szavaival élve „soha ne mondd, hogy soha”.

Arról hogy ez az egyedülálló rendezvény létrejöhetett, már Bajusz Zsuzsanna a Bvs Software Technologies tulajdonosa, marketing vezetője egyben ötletgazda és főszervező beszélt:
„Egy anyák napi budapesti közönségtalálkozón vetettem fel az ötletet Attilának, akinek rögtön megtetszett az ötlet. Innentől aztán felgyorsultak az események és már azon kaptam magam, hogy skype-on egyeztetetek londoni barátnőmmel, Vikivel, aki a kinti szervezkedésért volt felelős. Még mindig hihetetlen, hogy megcsináltuk ezt az egészen különleges és egyedülálló bulit”

„Feltétel nélkül megbíztunk egymásban Zsuzsival. Azt hiszem ez volt mindennek a kulcsa. Illetve a kapcsolatrendszereink Magyarországon és Londonban, valamint a főállásaink mellett, pusztán rajongásból belefektetett munkaórák.” Folytatta Faltusz Viktória, a Londonban élő kommunikációs és marketing szakember.
A siker vitathatatlan, a két vetítésre és közönségtalálkozóra közel 400 lelkes rajongó érkezett, nemcsak Londonból, de az Egyesült Királyság egyéb területeiről is. Volt olyan, aki közel 800 km-t utazott azért, hogy részt vehessen az eseményen.

Az Aktív stábja végig kísérte az angliai kiruccanást, melyről szeptember 15-én számoltak be a TV2-n.