2018. november 18. - vasárnap

A Dán Kulturális Intézet nyári programjai

Időpont: 
2013. június 22 - 2013. június 29
dan_ki_logos.jpg

Június 22. Múzeumok éjszakája a Dán Intézetben
18:00 óra Tim Lothar dán blues gitáros koncertje. Tim Lothar Petersen Dánia legjobb blues zenészeként megkapta a dán "Grammy" díjat, 2012-es lemeze bekerült a világ 10 legjobb blues albuma közé. Hibátlan tradicionális, de mégis egyéni hangú country blues játékát idén Kecskeméten és Szolnokon is élvezheti a közönség.

Artists Pernille and Kahlil FOTO DKIArtists Pernille and Kahlil 

19:00 óra Crossing Skylines – Pernille Kjølholt dán festőművész és Kahlil Irving amerikai keramikus közös kiállításának megnyitója. Két teljesen más világ, személyiség, művészi eszköztár - ugyanakkor azonos tehetség, világlátás, képzelőerő, megejtő játékosság és poétikus bölcsesség. A Crossing Skylines két kirobbanóan tehetséges fiatal művész első közös kiállítása.

 20:30 óra Egy(személyes) kis éji zene

Banai Viktor jazzes hangvételű szerzeményeit adja elő gitáron és elektromos zongorán.

 http://muzeumokejszakajakecskemet.hu/

 Június 29. „Szentiván-napi álom”- a nyári napforduló ünnepe

 A szentendrei Skanzen nyújtotta festői környezetben hat északi ország Szentiván-napi hagyományait ismerhetik meg a látogatók számos program – néptánc, zene, színházi és bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, filmek és kiállítások- révén, de ízelítőt kaphatnak a nordikus konyhaművészetből is. Az estét a hagyományos dán máglyagyújtás és „boszorkányégetés” zárja. Dán, észt, lett, litván, norvég és svéd programok.

 http://skanzen.hu/

 Dán Kulturális Intézet sajtóközleménye

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.