2019. január 21. - hétfő
Időpont: 
2012. május 12

Május érkezésével a kerékpáros szezon is megkezdődik, a családok és túrázók számára kiváló lehet lehetőség a formába lendüléshez a PORT.hu Velencei-tó ingyenes bringa túra, május 12-én.

Határon-Túra 2011 útvonala

Bár idén már nem csatlakozhatunk az Erdélyt és Magyarországot összekötő nagyszabású biciklitúrához, viszont augusztus 20-án együtt köszönhetjük a túra résztvevőit végállomásuknál a Parlamentél a Hot Jazz Band kíséretében.

Simon Wintermans, egy Magyarországon élő holland különleges tervvel állt elő: biciklivel kívánja összekötni Európa 3 Kulturális Fővárosát, a németországi Essent, a magyarországi Pécset és a törökországi Isztambult.

Nagy „Hódító” Sándor biciklisfutárnak még tavaly támadt az ötlete, hogy önmagát is kipróbálva, kitekerjen kerékpárral Zaragozába. Az úttal, a fogyatékkal élő gyermekek segítésére hívná fel a helyzetet. A legkisabb öccse is fogyatékkal él, ezért „érte is tekert”. Az út végcélja a Zaragóziai expo magyar napjának a nyitóünnepsége volt. Jelképesen egy palack magyar gyógyvizet vitt ki, aminek az átadására az expón kerül sor. Az út 12 napra lett tervezve, ez végül 11 és fél nap alatt sikerült is.

Nagy Sándor biciklis futár, kerékpáron készül megtenni a Budapest és Zaragoza közötti mintegy 2400 kilométeres távolságot. Augusztus 12-én indul útnak és tervei szerint augusztus 24-én érkezik meg a spanyol városban szeptember közepéig tartó világkiállítás Magyar Nemzeti Napjára.