2018. június 22. - péntek

Nagyon francia - Szívrablók

Kinyomtatom...
Vanessa Paradis a Szívrablók c. filmben

Aki nem fogadja el a tényt, hogy a Madonna-féle fogsor (az első két fog közti pici réssel) igazi szexepil, sőt, nagyon szexi, az ne nézze meg a Szívrablókat. Ha valaki mégis így tesz, azt sem a főszereplő kissé vézna teste fogja transzba ejteni, annak ellenére, hogy ezt a karaktert a Lakótársat keresünk Romain Duris-je játssza. A Szívrablókban valami így is nagyon üt, úgyhogy ezt a filmet egyenesen tilos kihagyni – számomra az elmúlt napok egyik legnagyobb élménye volt.

A francia-monacói vígjáték biztosan többet tud amerikai társainál, a kivételeknek járó minden tiszteletemmel együtt is. Rögtön hozza például Vanessa Paradis egyedi, szexi mosolyát (igen, a kis réssel elöl) és csodaszép márkás ruhakollekcióit is. A gyönyörű Monaco és egy kevés szállodai dizájn is teret kap ebben a moziban, de persze a sztorit sem kell félteni.

A be nem vallott boldogtalanságot pedzegeti, meg persze a megoldást is, ha van.
Alex és nővére döcögős, elmagányosodott párkapcsolatok egyoldalú megszüntetésére specializálódik : minden ügyfelüknek segítenek, legyen az régi vagy új szerelem, megunt házasság vagy épp esküvő; egy a lényeg: mind válással fog végződni, ha az akció sikeres.

Ellenkező esetben a borsos tarifa visszamehet a megbízóhoz. Apró csavart sző a történetbe az a szál, ami afféle Taxi módra biztosítja a macska-egér harcot, de ne számítsunk autósüldözésekre, illetve ne olyan sokra! Annál inkább vicces és meghökkentő romantikus jelenetekre, és a Dirty Dancing utolsó, nyilvános számára is! Francia stílusban, de ugyanakkora hévvel.

Bár Vanessa Paradis-nek nagyon jól áll a francia akcentus, angolul is halljuk beszélni. Egy igazi „Englishman-hez” készül ugyanis feleségül menni, akit az Igazából szerelem reménytelenül szerelmes esküvői fotós-videósa, Mark alakít (a színész valódi neve persze Andrew Lincoln).

Vanessa Paradis a Szívrablók c. filmbenVanessa Paradis a Szívrablók c. filmben

Felbukkan még egy régi barátnő, pár marcona maffiózó, egy elégedetlen apa és néhány darab roquefort sajt is, de az ő szerepükről egyelőre legyen elég ennyi. Ha e Pascal Chaumeil film közben olyan érzésünk támadna, mintha már láttunk volna ilyet, igazunk lesz: ez egy kicsit Randiguru, kicsit Álljon meg a nászmenet, de vigyázat: mindehhez nem kicsit francia. Ettől lesz a több mint százpercnyi élmény mégis más.

A Szívrablók leginkább azért éri meg, mert friss és fölülmúlhatatlan humorral mutatja meg, mennyire élvezhető is az, ha megszeged a szabályokat.

10/10 pont

Szívrablók (L' arnacoeur/Heartbreaker) - francia- monacói romantikus vígjáték, 105 perc, 2010
Rendezte: Pascal Chaumeil
Szereplők: Romain Duris, Vanessa Paradis,Julie Ferrier, François Damiens

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 3 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Illatszertár

Június 15. és július 3. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad népszerű Színházi Szemle sorozata.

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

motázs

A zsámbéki nyár programjainak összeállításánál most is szempont volt, hogy minden korosztály igényeit figyelembe vegyék, és jelezzék, hogy a nagyobb szabadtéri rendezvényeken is helye és közönsége van a „magas” művészetnek.