2011 legjobb(?) filmjei

Azt nem tudom, hogy ezek voltak-e 2011 legjobb filmjei, viszont az biztos, hogy ez a 25 film hozta a legnagobb bevételt a készítőknek. Válság ide, vagy oda még az utolsó helyen végzett film is több, mint 100 millió dolláros bevételt produkált. A TOP ötben szereplő filmek közel, vagy több, mint 250 millió dollárral gazdagították a filmstúdiókat. Mindenhova beillesztettem a filmekről szóló írásainkat, így elég csak rákattintani a film címére, hogy pontosabb képet kapj a filmről.

December 19-ei információk alapján, így fest a 25 legnagyobb bevételt hozó filmek listája:

25. Kellékfeleség (103 Millió Dollár): Adam Snadler és Jennifer Aniston csak az utolsó helyen végeztek, de biztos, hogy egész jó kis fizetést kaptak a forgatás végén.

24. Parajelenségek 3 (104 Millió Dollár) A horrorfilmek kedvelői is szeretik a folytatásokat, hiszen a Parajelenségek harmadszor is jól teljesített.

23. Hopp (108 Millió Dollár) Úgy látszik, hogy nemcsak a Karácsonyról, hanem a Húsvétról is megéri filmet forgatni...

22. A király beszéde (116 Millió Dollár) Colin Firth-nek Oscar-díjat, a film készítőinek pedig elég szép bevételt hozott.

21. Zöld Lámpás (117 Millió Dollár) A szupereővel rendelkező, latexruhás férfiakkal igazából nem lehet bakot lőni, főleg nem Amerikában. Így Ryan Reynolds kalandjai is sokakat bevonzottak a moziba.

20. Förtelmes főnökök (118 Millió Dollár) Három srác próbálja kinyiffantani a gonosz, undok, vagy éppen szexmániás főnökét. Vicces annyira nem volt, de a mozikba így is sokan ellátogattak, hogy megnézzék a végtelenül elmaszkírozott Colin Farellt, vagy az asszisztensét megrontani készülő Jennifer Anistont.

19. Rango (123 Millió Dollár) A western filmek szerelmeseinek és az animációs filmek kedvelőinek is teszett a kaméleonokról szóló film, ahol a főszereplőnek Johnny Depp kölcsönzi a hangját.

18. Super 8 (127 Millió Dollár) Tulajdonképpen minden adott volt a sikerhez: kamaszok, horror és J. J. Abrams. Be is jött.

17. Csizmás a Kandúr (142 Millió Dollár) A Shrek filmek egyik mellékszereplője, a vörös és csizmázban járkáló cicus kapott egy külön filmet, a Dremaworks pedig jó nagy bevételt.

16. Hupikék törpikék (143 Millió Dollár) Nekem nagyon nem tetszett, de Amerikában óriási bevételt hozott, mivel ők nem látták az eredeti sorozatot, vagy legalábbis kevesen.

15. Rio (144 Millió Dollár) 2011-ben valamiért nagyon felkapták Hollywoodban Rio de Janeirot, több film is készült ott, például ez a papgájos (és nagyon humoros) animációs film.

14. X-men: Az elsők (146 Millió Dollár) Az X-men filmek előzményfilmje is 2011-ben került a mozikba.

13. Kung Fu Panda 2 (162 Millió Dollár) Animációs filmmel igazából nem lehet mellélőni, hiszen a gyerekek úgyis kikönyörgik, hogy vigyék el őket a moziba, főleg ha egy olyan filmről van szó aminek már látták az első részét. Po és Jack Black ismét taroltak!

12. Koszorúslányok (169 Millió Dollár) A film főszereplőjét, Kristen Wiig-et Golden Globera jelölték, nem tudjuk, hogy azt megkapja-e, de feltehetően a bankszámlájára egy nagyobb összeg került 2011-ben.

11. A segítség (169 Millió Dollár) Emma Stone új filmjét tartják az Oscar díj legesélyesebbjének. Nos azt még nem tudjuk, hogy azt megkapja-e, de az biztos, hogy a készítők busás bevételre tettek szert.

10. Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (177 Millió Dollár) 2012 tavaszán érkezik a Bosszúállók, ezt megelőzően került mozikba a Vasember, a Hulk, a Thor és az Amerika Kapitány. Így mostmár mindenki történetét megismerhettük...

9. Mamjmok Bolygója: Lázadás (177 Millió Dollár) Erről a filmről nem írtunk, ezért gondoltam megmutatom az előztesét.

8. Thor (181 Millió Dollár) Mint már írtam 2012-ben Thor és bajtársai (Hulk, Vasember, Fekete Özvegy és Amerika Kapitány) együtt küzdenek majd, hogy megmentsék a Földet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyha a két képregényhős külön-külön ekkora bevételt hozott, akkor mennyit fog a Bosszúállók!?

7. Verdák 2 (191 Millió Dollár) Azt hiszem elképzelhetetlen, hogy a Disney valamilyen formában ne legyen rajta egy ilyen listán, így nem annyira meglepő módon Villám Mcqueen 2011-ben, ha nem is ért a célba, de azért a TOP 10-be bekerült.

6. Halálos iramban: Ötödik sebesség (210 Millió Dollár) Vin Diesel és Paul Walker ötödik sebességbe kapcsoltak, sőt karon fogták Dwayne Johnsont is és bemasíroztak a lista hatodik helyére. 2013-ban pedig jön a következő film.

5. Karib-tenger Kalózai: Ismeretlen Vizeken (241 Millió Dollár) A Disney nemcsak a Verdákkal, hanem a kalózok negyedik részével is igencsak növelte a bevételket, hála Johnny Deppnek.

4. Másnaposok 2 (254 Millió Dollár) Úgy látszik, hogy a kalózfelvétel (ami állítólag kis hazánkban készült) annyira nem okozott forgalom kiesést a film készítőinek, mindenesetre Magyarország azóta is büntiben van és szinte minden film jóval az amerikai bemutató után érkezik.

3. Alkonyat: Hajnalhasadás 1. rész (266 Millió Dollár) A Twilight láz még nem csengett le, hiszen november végi premierrel is már ekkora bevételre tudott szert tenni az utolsó előtti Alkonyat film.

2. Transformers 3 (352 Millió Dollár) Mostmár biztosan sajnálja Megan Fox, hogy kimaradt a harmadik filmből...

1. Harry Potter és a Halál Erekléyi 2. rész (381 Millió Dollár) A kis varázslófiú felnőtt az évek folyamán és most végső összecsapására készülődik Tudjukkivel.